NIEUWSKlipsch

Klipsch MCL-905 McLaren Edition: vloerstaander met kleurstelling van een raceauto

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch heeft verschillende producten uitgebracht in een kleurstelling en voorzien van logo’s van het McLaren raceteam. Het ging sdaarbij steeds om relatief kleine producten, maar nu heeft Klipsch een forse vloerstaande luidspreker uitgebracht voorzien van de kenmerkende oranje kleur van McLaren. Het valt in elk geval goed op. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten., Oh, en het betreft een zeer gelimiteerde oplage van slechts 25 paar.

Klipsch MCL-905 McLaren Edition: racekleuren in je woonkamer

Luidsprekerfabrikant Klipsch en raceteam McLaren breiden hun samenwerking uit met de limited edition MCL-905 McLaren Edition-luidsprekers in McLaren-raceteamkleuren. De samenwerking tussen de twee merken begon met de lancering van de limited edition Klipsch T5 II True Wireless ANC McLaren Edition TWS-hoofdtelefoon. Later volgde de actieve luidsprekers Klipsch The Fives McLaren Edition en nog niet zo lang geleden werd de draagbare bluetooth-luidspreker Klipsch Groove McLaren Edition op de markt gebracht. Dat is natuurlijk klein grut vergeleken met de vloerstaande MCL-906 McLaren Edition die nu is aangekondigd.

Volgens Klipsch is de nieuwe vloerstaander niet alleen voorzien van een leuk kleurtje maar ook van moderne techniek. De Klipsch MCL-905 McLaren Edition is in de basis een tweeweg systeem uitgerust met een K-691 compressietweeter met een drie inch titanium dome, werkend in een gepatenteerde Tractrix-hoorn, hetgeen volgens Klipsch zou moeten zorgen voor een groot en gebalanceerd geluidsbeeld. De lage tonen worden weergegeven door twee 15-inch K45-drivers met composietconussen. Het frequentiebereik loopt van 45 Hz tot 19 kHz (+/- 3 dB). Afneembare beschermingsroosters voor de woofers worden meegeleverd.

De hoorn van de tweeter heeft de kenmerkende oranje (papaja) kleur van het raceteam van McLaren. De hoorn wordt vastgehouden door beugels die doen denken aan de achterkant en de spoilers van een McLaren raceauto.

Klipsch MCL-905 McLaren Edition: technische specificaties 

  • Frequentiebereik (+/- 3 dB): 45 Hz tot 19 kHz
  • Frequentiebereik (-10 dB): 32 Hz tot 20 kHz
  • Gevoeligheid: 105 dB
  • Maximale geluidsdruk: 127 dB
  • Aanbevolen versterkervermogen bij HF: 50 / 100 W (continu / piek)
  • Aanbevolen versterkervermogen bij lage frequenties: 400 / 800 W (continu / piek)
  • Afmetingen (H x B x D): 141 x 69,22 x 45,1 centimeter
  • Gewicht: 71 kilogram

 

Klipsch MCL-905 McLaren Edition: prijs en leveringsinformatie

Er zullen slechts 25 paar van de Klipsch MCL-905 McLaren Edition worden geproduceerd. Wij hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE