NIEUWSHiFi Rose

HiFi Rose RS520: versterker en streamer, alleen luidsprekers toevoegen

Het Koreaanse Hifi Rose heeft de RS520 gepresenteerd. De nieuwe HiFi Rose RS520 Advanced All-in-One Network Streamer heeft eigenschappen van de HiFi Rose RS150 High Performance Network Streamer, zoals het display dat de hele frontplaat in beslag neemt. De RS520 heeft ook eigenschappen van de HiFi Rose RA180 Absolute Pure Sound Integrated Amplifier, zoals de GaN FET halfgeleiders. Prijs en leveringsinformatie zijn nog niet bekend gemaakt.

Hifi Rose RS520: Advanced All-in-One Network Streamer

Het nieuwste apparaat van het in Zuid-Korea gevestigde Hifi Rose is een krachtige geïntegreerde versterker genaamd RS520 met daarin het platform van de streamers van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Het nieuwe toestel heeft analoge en digitale ingangen voor externe apparaten en met een extern CD-loopwerk (namelijk de Hifi Rose RSA 780 CD Drive) kunnen ook CD’s worden geript. De gebruiker zal alleen een setje passieve luidsprekers hoeven aan te sluiten.

Lees ook de volgende artikelen over de producten van Hifi Rose. 

De RS520 lijkt een combinatie van de RS150 en de RA180, hoewel het vermogen wat lager is dan van de RA180. Volgens opgave van Hifi Rose kan de RS520 250 Watt per kanaal aan acht of vier Ohm leveren, Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 83 kHz tussen + 1 dB en -3 dB.

DA-conversie wordt uitgevoerd door een DAC-chip van ESS Sabre type ES9038PRO DAC, het vlaggenschip van ESS Sabre. De RS520 kan PCM-signaal tot een resolutie van 32-bits/768 kHz afspelen en DSD tot DSD512.

De eindtrappen werken in klasse D en zijn voorzien van gallium nitride FET halfgeleiders. Halfgeleieder met een kern van gallium nitride (GaN) zouden veel nauwkeuriger zijn dan halfgeleiders o.b.v. silicium. Bovendien is de warmteontwikkeling lager waardoor onderdelen dichter op elkaar kunnen worden geplaatst.

Hifi Rose RS520: muziek luisteren met Rose OS-systeem

Het hart van de nieuwe HiFi Rose RS520 Advanced All-in-One Network Streamer is natuurlijk streaming van een breed scala aan bronnen. De hardware is gebaseerd op een 1,8 GHz dual-core Cortex-A72-processor en een 1,4 GHz quad-core Cortex-A53-processor evenals een Mali-T864 GPU, 4 GB systeemgeheugen. De software is in de kern een aangepast Google Android 7.1-besturingssysteem. De bijbehorende Rose Connect Application is geschikt voor Android en iOS maar werkt ook via een browser op een computer.

Natuurlijk kan de gebruiker muziek vanaf een USB-schijf of NAS afspelen en de streaming diensten TIDAL, Qobuz en Apple Music kunnen ook worden gebruikt. Het YouTube-platform is ook geïntegreerd. DLNA/UPnP? Check. Apple AirPlay? Check. Spotify Connect? Check. Roon Ready? Check. Bleutooth (4.2) is beschikbaar via een USB-dongle.

De RS520 kan niet alleen worden gebruikt om muziek te luisteren. Ook het kijken van bestanden met Ultra HD 4K een aangesloten USB-schijf of NAS is mogelijk. De RS520 heeft een HDMI-ingang en HDMI-uitgang.

Hifi Rose RS520: groot display op de voorkant

Hifi Rose heeft een beetje zijn handelsmerk gemaakt van grote schermen op het front van zijn streamers. De RS520 is geen uitzondering met een capacitief aanraakscherm van 12,1 inch (309 x 82,9 millimeter) en een resolutie van 1.920 x 515 pixels. Aan de bovenkant bevinden zich vier knoppen, t.w. een mute-knop, volume hoger, volume lager en aan/uit. De RS520 kan met de app worden bediend of met de knoppen en het aanraakscherm op de voorkant. Dan is er ook nog de IR-afstandbediening.

Ten slotte, de behuizing is gemaakt van duurzaam 6000 klasse aluminium en de fabrikant heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om een robuuste en trillingvrije behuizing te maken. Een geavanceerd koelsysteem is ontworpen om ervoor te zorgen dat de nieuwe HiFi Rose RS520 Advanced All-in-One Network Streamer altijd stil werkt.

De afmetingen van de Hifi Rose RS520 zijn 346 x 328 x 127 millimeter (B x D x H) en hij weegt 8,1 kilogram.

Hifi Rose RS520: prijs en leveringinformatie

We weten nog niet vanaf wanneer de RS520 van Hifi Rose in de Benelux kan worden geleverd. Ook de prijs is nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE