NIEUWSHiFi Rose

Hifi Rose RS150: streamer met groot display

Het in Zuid-Korea gevestigde audiobedrijf Hifi Rose heeft de RS150 aangekondigd. De RS150 is een hoogwaardige streamer die zich onderscheidt van zijn concurrenten door het grote display aan de voorzijde. Het display is ongeveer net zo groot als de hele frontplaat. Volgens de fabrikant heeft de RS150 alles wat een fanatieke streamer kan wensen.

Hifi Rose RS150

De RS150 is het vlaggenschip voor audio- / videostreaming van het Zuid-Koreaanse Hifi Rose, ontworpen voor zowel audiofielen als de meest gepassioneerde muziekliefhebbers die streven naar een onovertroffen geluid bij het luisteren naar muziek van hi-res streamingdiensten, USB-opslag, mediaspelers met digitale optische uitgangen, wifi en ethernetverbindingen. Roon Ready certificering zit in de pijplijn.

“De HiFi Rose RS150 is onze ultieme verklaring over wat er wordt bereikt bij het creĂ«ren van een onbeperkte audio- / videostreamingoplossing”, aldus Sean Kim, algemeen directeur van HiFi Rose. “Elk element, van componenten tot de behuizing en het intuĂŻtieve besturingssysteem, is ontworpen om geluid van wereldklasse te bieden aan luisteraars die het bereik, de details en de algehele muzikaliteit van een echt audiofiel systeem eisen in Ă©Ă©n enkel, gebruiksvriendelijk product. De RS150 is op maat gemaakt voor diegenen die bereid zijn te investeren in een ultramodern streaming-systeem van referentiekwaliteit dat de verborgen elementen van goed opgenomen muziek onthult. Ik zou niet trotser kunnen zijn op dit model.”

Hoewel het ontwerp de belichaming is van eenvoud, is de RS150 een geĂŻntegreerd 4K-streaming mediasysteem met componenten van de bovenste plank voor audio- en videoresolutie dat behoort tot de meest concurrerende modellen die een veelvoud kosten. Voorzien van de Asahi Kasei DAC-chip AK4499EQ, biedt de RS150 buitengewoon weinig ruis, lage vervorming, audio met ultrahoge resolutie en een rijke analoge presentatie. Audiofiele formaten, waaronder DSD, passen perfect bij de PCM 32bit / 768kHz en native DSD512-verwerking van het model, waardoor het volledige potentieel van high-definition digitale audio naar high-fidelity audiosystemen wordt gebracht, van de meest resonerende lage frequenties tot kristalheldere zang en elegante hoogtepunten.

De RS150 ondersteunt de volledige MQA-decodertechnologie. MQA (Master Quality Authenticated) is een bekroonde Britse technologie die het geluid van de originele masteropname claimt te kunnen leveren. Het master-MQA-bestand is volledig geauthenticeerd en is klein genoeg om te streamen of te downloaden, waardoor high-fidelity audio met een volledig bereik wordt geproduceerd, aldus de fabrikant.

Als een van de meest kritische schakels in de audioketen, zal een voeding sonische uitvoer maken of breken met een subtiel en soms niet zo subtiel effect. De HiFi Rose RS150 heeft daarom een lineaire voeding die ruis tot een minimum beperkt, hetgeen resulteert in een output met een hoge resolutie zonder hoorbare vervorming.

Een FEMTO-klok van audiofiele kwaliteit zorgt voor nauwkeurige beeldvorming en vervormingsvrij geluid. Bovendien maximaliseert een behuizing gemaakt van een massief blok van zeer zuiver aluminium de thermische efficiëntie voor jarenlang betrouwbaar, trillingsvrij gebruik.

De RS150 beschikt over tal van apps aan boord, waaronder podcasts en radio van over de hele wereld via bekende services, waaronder YouTube en TIDAL. Luisteraars met een abonnement op TIDAL zullen met de RS150 zonder compromissen genieten van het volledige muzikale spectrum van hi-res audio. Muziek, video en podcasts worden bediend via het royale 14,1-inch touchscreen of via een handige, intuĂŻtieve app genaamd Rose Connect.

Als gecertificeerd Roon-ready apparaat opent de RS150 een poort naar een groot aantal audiostreamingdiensten en catalogusbeheer via de geavanceerde muziekspeler en serversoftware. De certificering zit in de pijplijn. Daarnaast is er een functie voor het rippen van cd's waarmee gebruikers snel audiobestanden kunnen rippen en opslaan op SSD, USB HDD of microSD-kaartje.

Als het middelpunt van een tweekanaals theatersysteem maakt de RS150 het voor filmliefhebbers gemakkelijk om toegang te krijgen tot films die zijn opgeslagen op flash- en harde schijven, evenals op een NAS of andere gedeelde netwerkschijven, tot 4K x 2K @ 60 frames per seconde. De RS150 ondersteunt DLNA en Airplay.

De RS150 heeft een industrieel ontwerp dat goed past in een traditioneel audiorek. Met afmetingen van 42,5 x 31,13 x 12,13 centimeter (B x D x H), is het gemakkelijk om de RS150 te plaatsen waar deze het beste in de kamer past.

Hifi Rose RS150: prijs en leveringsinformatie

We weten niet of de RS150 van Hifi Rose ook naar de Benelux zal komen en voor welke prijs. Op verschillende buitenlandse websites zagen wij een prijs van net geen 4.000 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Hifi Rose.

MERK

EDITORS' CHOICE