NIEUWSSony

Sony biedt Spatial Sound Experience voor soundbar HT-A7000 na firmware-update

Redactie Hifi.nl | 06 januari 2022 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony kondigt een firmware-update aan voor zijn soundbar HT-A7000. Na deze update zal 360 Spatial Sound Mapping beschikbaar zijn. Deze technologie maakt het voor producers mogelijk om een 360-graden muzikale belevenis te creëren. Elementen als de positie, afstand en hoek van de audiobron worden meegenomen in de geluidsopnamen. Dit resulteert in een muziekbelevenis die voelt alsof men midden in de actie zit. Gebruikers van de HT-A7000 krijgen toegang tot deze innovatieve functie door deze aan te sluiten op Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers en SA-RS3S draadloze achterspeakers. 

Sony HT-A7000

De bestaande soundbar HT-A7000 van Sony kan voorzien worden van nieuwe firmware die volgens de fabrikant de beleveing van geluid wezenlijk zal veranderen. Via Sound Field Optimization wordt op ingenieuze wijze de hoogte en positie van elke luidspreker gemeten. Vervolgens procedeert het systeem de geluidgolven en creëert het ‘fantoomluidsprekers’ die voor de 360°-sound zorgen. Met de ‘fantoomluidsprekers’ binnen een geoptimaliseerd geluidsveld zijn bijvoorbeeld windvlagen of dierengeluiden met een hoge intensiteit te horen. Het is alsof de kijker zelf deel uitmaakt van de actie. Dankzij de ‘fantoomluidsprekers’ wordt het ruimtelijke geluidsveld breder.

In combinatie met een compatibele Bravia XR-televisie is Acoustic Center Sync beschikbaar voor de HT-A7000 soundbar. Deze functie optimaliseert de geluidsoutput van de tv en soundbar voor een betere audio-ervaring. Dialogen, stemgeluiden en instrumenten zijn direct vanuit het scherm hoorbaar met hoogwaardig surroundgeluid.

Sony SA-RS5 optionele draadloze achterspeakers

Sony’s nieuwe SA-RS5 draadloze achterspeakers leveren een optimale geluidskwaliteit en 360 Spatial Sound in combinatie met een compatibele soundbar. Ze zijn voorzien van up-firing luidsprekers voor een rijker en meer meeslepend 360 Spatial Sound en een ingebouwde batterij voor maximaal tien uur afspeeltijd. De lancering van de SA-RS5 luidsprekers zal naar verwachting in de zomer van 2022 plaatsvinden.

Belangrijkste kenmerken van de SA-RS5 draadloze achterspeakers: 

  • Een meeslepend en helder geluid: Up-firing luidsprekers weerkaatsen geluid van het plafond voor overhead-audio. De luidsprekers creëren een rijk, uitgestrekt geluidsveld met uitzonderlijke helderheid. Dubbele passieve radiatoren verbeteren de lage tonen, waardoor de bas een boost krijgt.
  • Langdurige batterijduur: met een batterijlevensduur tot tien uur bieden de luidsprekers een flexibele installatie die in elke woonkameropstelling past. De speakers maken automatisch een draadloze verbinding met een compatibele soundbar. Het is snel en gemakkelijk – tien minuten opladen is voldoende voor negentig minuten gebruik.
  • Geluidskalibratie met één druk op de knop: de SA-RS5 wordt geleverd met OPTIMIZE-knoppen en dubbele microfoons in elke luidspreker.
  • Sound Field Optimization: dit kan worden geactiveerd door op de OPTIMIZE te drukken. De luidsprekers zullen op intelligente wijze de afstand tussen de luidsprekers en het plafond meten met behulp van dubbele microfoons.

Sony HT-A7000 en SA-RS5: prijzen en leveringsinformatie

De HT-A7000 heeft een adviesprijs van 1.300 euro. De SA-RS5 is vanaf de zomer van 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor 800 euro.


EDITORS' CHOICE