NIEUWSSony

Sony HT-A7000: 7.1.2-soundbar met virtueel surroundgeluid

Sinan Kökbugur | 21 juli 2021 | Fotografie Fabrikant | Sony | Importeur: Sony Nederland

Sony heeft een nieuwe soundbar aangekondigd genaamd HT-A7000. De HT-A7000 heeft 7.1.2-kanalen, twee omhoog gerichte speakers voor overhead sound, twee beam tweeters en vijf voorluidsprekers voor bredere surround en een ingebouwde tweevoudige subwoofer voor diepe bassen. In combinatie met Vertical Surround Engine en S-Force PRO Front Surround, creëert de HT-A7000 een virtueel surroundgeluid dat van alle richtingen komt. Geniet optimaal van de sensatie van Dolby Atmos en DTS:X, aldus Sony. Optioneel kunnen een subwoofer en achterluidsprekers worden toegevoegd. In september komen de soundbar, subwoofer (keus uit twee modellen) en achterluidsprekers op de markt.

Sony HT-A7000: soundbar met hoogtekanalen

Dankzij Sony’s Vertical Surround Engine kan de HT-A7000 geluid positioneren in een verticale ruimte voor een overhead sound ervaring. Net als S-Force Pro Front Surround, produceert het virtueel het surround-geluidsveld met audio die van beide kanten de ruimte in komt.

Uiteraard ondersteunt de HT-A700 soundbar alle verwachte HDMI 2.1-functies, waaronder 8K video, Dolby Vision en 4K/120Hz. Verder is er ingebouwde Chromecast, Apple Airplay 2 en Bluetooth. Bovendien is er, ondersteuning voor Sony’s 360 Reality Audio  en hi-res muziek, plus compatibiliteit met Amazon Alexa en Google Assistant.

Sony HT-A7000: ga nog dieper met een optionele subwoofer en achterspeakers

Voor nog diepere bassen biedt Sony twee optionele draadloze subwoofers aan. Voeg voor een rijke laagweergave de SA-SW5 subwoofer toe met 300 Watt diepe, rijke bas uit een 180 mm-driver met passieve radiator. Of kies voor de SA-SW3 subwoofer met 200 Watt geluid uit een compacte basreflex-subwoofer met een driver van 160 mm. Voor nog meer bioscoopervaring, voegt u de SA-RS3S draadloze achterspeakers toe met een totaal van 100 Watt aan ruimere surroundgeluid en mogelijkheid tot wandmontage.

De HT-A7000 is meteen na het uitpakken klaar voor gebruik: inpluggen, met de HDMI eARC-verbinding aansluiten op de televisie en inschakelen. Met USB, de optische en analoge audio-ingang, evenals de HDMI in- en uitgang (eARC) en S-CENTER OUT voor compatibele BRAVIA-modellen, beschikt de gebruiker over alle nodige connecties om van meerkanaals geluid te kunnen genieten.

Sony HT-A7000: prijs en leveringsinformatie

De HT-A7000 is vanaf september 2021 in de Benelux verkrijgbaar voor 1.300 euro.  De SA-RS3S draadloze achterspeakers gaan over de toonbank voor 500 euro. Subwoofer SA-SW5 kost 800 euro en subwoofer SW-SW3 wisselt voor 500 euro van eigenaar.


EDITORS' CHOICE