Bowers & Wilkins lanceert Music App voor Formation-productlijn

Luidsprekerbouwer Bowers & Wilkins heeft de eerder aangekondigde Music App voor zijn Formation-productlijn gelanceerd. De app ondersteunt een groot aantal streamingdiensten en er zit nog meer in het vat in de loop van de komende maanden. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Bowers & Wilkins Music App

De app ondersteunt in eerste instantie Qobuz, TIDAL, TuneIn, Dash Radio (in bepaalde markten), NTS Radio en SoundCloud. Komende maanden zullen meer abonnementsdiensten en streamingplatforms worden toegevoegd. De app is compatibel met zowel iOS- als Android-apparaten en biedt ook ondersteuning van muzieksignaal met een hoge resolutie (24-bit / 96 kHz) via Qobuz. Goed nieuws voor eigenaren van streamingproducten die lid zijn van de Bowers & Wilkins Formation-productlijn. Zoals beloofd is er nu dus een nieuwe Bowers & Wilkins Music App die het aantal muziekstreamingservices dat toegankelijk is voor eigenaren van Formation compatibele componenten aanzienlijk zal vergroten.

De Bowers & Wilkins Music-app brengt inhoud van de beschikbare muziekdiensten samen in één gemakkelijk doorbladerbare interface waarmee de gebruiker toegang heeft tot nummers, albums, afspeellijsten en radiostations. Persoonlijke aanbevelingsfuncties en een selectie van samengestelde Bowers & Wilkins-afspeellijsten worden ook aangeboden om de gebruikerservaring te verbeteren.

De nieuwe app zal in eerste instantie naast de bestaande Bowers & Wilkins Home-app werken, die op korte termijn installatiefunctionaliteit zal blijven bieden voor Formation-compatibele producten. Later dit jaar zal Bowers & Wilkins alle app-functionaliteit voor Formation-compatibele producten combineren in de muziekapp om een uniforme installatie-, controle- en streamingervaring te creëren. Dit betekent ook het einde van de bestaande Home-app.

Alle andere functionaliteit die al door Formation-compatibele producten wordt geboden, blijft actueel, inclusief AirPlay 2 en Bluetooth aptX HD-ondersteuning voor streaming vanaf mobiele apparaten, geïntegreerde ondersteuning voor zowel Spotify Connect als Roon, plus Works With Alexa-certificering.

Het Formation-platform is volledig eigendom van Bowers & Wilkins. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen onlangs zijn ontwikkelingsmiddelen en engineeringteam aanzienlijk uitgebreid met om zijn vaardigheden op het gebied van software en gebruikerservaring uit te breiden. In de toekomst is Bowers & Wilkins van plan te blijven investeren in en de mogelijkheden van zijn Formation-productportfolio uit te breiden om zowel de gebruikerservaring verder te verbeteren als om nieuwe functies toe te voegen, waaronder ondersteuning voor populaire op maat gemaakte besturingssystemen zoals Control4.

Lees ook onze recensies over de Formation-producten van Bowers & Wilkins:

Review: Bowers & Wilkins Formation Flex d.d. 25 januari 2020
Review: Bowers & Wilkins Formation Wedge d.d. 2 december 2019
Review: Bowers & Wilkins Formation Bar en Bass d.d. 13 oktober 2019
Review: Bowers & Wilkins Formation Duo d.d. 30 augustus 2019

MERK

EDITORS' CHOICE