NIEUWSElipson

Elipson lanceert Heritage XLS15 en andere producten

Het Franse Elipson heeft de Heritage XLS15 aangekondigd, een luidspreker waarvan het uiterlijk is afgeleid van de monitorluidsprekers van de jaren zeventig van de vorige eeuw. De Heritage XLS15 laat je de muziek live beleven en staat natuurlijk super gaaf in de woonkamer (of man-cave zo je wilt). Elipson heeft ook moderner ogende producten aangekondigd, zoals de Connect 250 en de Music Center Connect.

 Elipson Heritage XLS15

De nieuwe Heritage XLS15 van Elipson lijkt heel erg op de luidsprekers die pakweg 40 à 50 jaar geleden de woonkamers en andere luisterruimtes bevolkten. Het Duitse Magnat heeft onlangs de Transpuls 1000 uitgebracht (en al wat eerder de Transpuls 1500). De nieuwe Heritage XLS15 past een beetje in hetzelfde straatje als de Transpuls-productlijn van Magnat.

De luidspreker kan indien nodig heel dicht op de muur geplaatst worden, op de grond of op de standaard meegeleverde schuine plint of op een optioneel verkrijgbare 19 cm hoge stand van NorStone. Uiteraard krijgt de Heritage XLS15 een lekker hoog rendement mee van 92 dB zodat hij niet kritisch is als het gaat om aansturing.

De woofer heeft een lichte 30 cm conus van cellulose en wordt gecombineerd met een zijde zachte 55 mm dome mid unit en de dome tweeter uit het vlaggenschip van de Prestige Facet productlijn. Middentonen en hoge frequenties kunnen in decibels aangepast worden aan de ruimte en systeemomstandigheden. De gebruiker kan daarmee de speakers uitstekend afstemmen op de eigen wensen. De baspoort aan de voorzijde kan gedempt worden met een plug, mocht dat nodig zijn. De Heritage XLS15 is dus een zeer flexibele luidspreker. Hij is leverbaar in één uitvoering, t.w. walnoot/mat zwart en een grill van stof. De adviesprijs is 999 euro per paar.

Elipson Connect 250

De Elipson Connect 250 gebruikt dezelfde App(licatie) als de W35 speaker bijvoorbeeld. Alle Wifi producten van Elipson zullen uiteraard gebaseerd zijn op een identiek platform voor perfecte onderlinge communicatie en gebruik in de diverse ruimtes binnen een netwerk.

De Connect 250 is een uiterst kleine en flexibele stereo versterker met een comfortabele 50 Watt per kanaal aan vermogen (aan vier Ohm) en RJ45 netwerkaansluiting. Bediening vindt plaats met de app, afstandbediening, of met knopjes op het apparaat zelf. Er is standaard een infrarood verlenging meegeleverd en beugels om hem makkelijk op te hangen of te bevestigen. De adviesprijs 249 euro en de Connect 250 leverbaar vanaf december.

Elipson Music Center Connect

Begin 2021 zal de huidige Music Center BT van Elipson vervangen worden door een Connect versie. Dit maakt de MC Connect tot een bijzonder waardevolle alles-in-één partner in je woonkamer. De MC Connect kan tot 120 Watt per kanaal aan ICE vermogen leveren. Geniet van je eigen streaming platform Qobuz, Tidal, Spotify, Deezer, Tune in radio of NAS.

De interne DSP gaat tot 32-bit/192 kHz en audio streaming gaat tot 24-bit/96 kHz op de bekende formaten. Daarnaast uiteraard ook bluetooth aptX HD voor een snelle en makkelijke toegang, bijvoorbeeld met de Elipson Chroma platenspelers.

De optische aansluiting maakt de connectie met elke moderne TV mogelijk en mag dan ook zeker niet ontbreken. Een Pre output en Subwoofer output zijn ook voor handen. In mat zwarte afwerking is de Music Center Connect een onopvallende verschijning en niet groter in doorsnee dan een LP. De Music Center Connect heeft een adviesprijs van 999 euro.

Elipson Connect WiFi-receiver

Nog een leuk item in de Elipson Connect familie is de WiFi-receiver, die leverbaar is vanaf januari 2021. Met dit apparaatje maak je voor 129 euro van elke ouderwetse analoge versterker of actieve luidspreker een netwerk streaming apparaat. Deze netwerk streamer past in een cinch-ingang en een verlengkabeltje wordt meegeleverd. Alle bekende streaming diensten zijn met de app van Elipson onder handbereik en streamen kan tot een resolutie van 24-bit/192 kHz.

MERK

EDITORS' CHOICE