NIEUWSMagnat

Magnat Transpuls 1500: terug naar de jaren tachtig

Magnat trotseert de hittegolf en de zomervakantie en zal de komende maanden nieuwe producten aankondigen. Een van de nieuwigheden is de Magnat Transpuls 1500, een vloerstaande luidspreker die zo uit de jaren tachtig van de vorige eeuw lijkt te komen. Onder de motorkap bevindt zich wel nieuwe techniek. 

Magnat Transpuls 1500: vloerstaande luidspreker met een retro uiterlijk

Fans van het Duitse merk Magnat kennen de naam Transpuls uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De ingenieuze Transpuls MP-X 101, uitgerust met een plasma-tweeter, verscheen toen op de markt. Met de nieuwe Transpuls 1500 verschijnt nu een indrukwekkende luidspreker, die ook kan scoren met zeer interessante hoogfrequente technologie, aldus Magnat.

Een dubbele compressiehoorn met twee 25 millimeter tweeters biedt uitstekende dynamiek en indrukwekkende transparantie in het hoog. Een middentoner met een diameter van 17 centimeter en een woofer van maar liefst 38 centimeter completeren de technische kenmerken van de klassieke drieweg box. Met een gevoeligheid van 95 dB en een maximale piekbelastbaarheid van 500 Watt zal de luisteraar niet snel tekort komen.

De brute technologie is geplaatst in een vloerstaande behuizing, die visueel de brug vormt tussen verleden en heden. Precies een meter hoog en 51 centimeter breed is de Transpuls 1500 visueel al heel ver weg van de tegenwoordig zo populaire slanke kolommen. De statige verschijning van het oppervlak in donkerhouten afwerking en afneembare stoffen rooster maken het retro design nog opvallender. Een discreet voetstuk met een massief metalen logo ontkoppelt optisch de Transpuls 1500 van de vloer. Dit alles weegt een indrukwekkende 37 kilogram per luidspreker. Tja, stabiliteit vereist uiteindelijk gewicht.

Het frequentiebereik van de Transpuls 1500 loopt van 16 Hz tot 35 kHz. De crossover frequenties liggen op 920 Hz en 4.800 Hz. Het luidsprekerfront is afneembaar.

Magnat Transpuls 1500: prijs en leveringsinformatie

De Magnat Transpuls 1500 is vanaf begin oktober verkrijgbaar. De prijs is net geen 500 euro per stuk.


MERK

EDITORS' CHOICE