NIEUWSElipson

Elipson Chroma: viertal nieuwe draaitafels

Het Franse audiobedrijf Elipson heeft de introductie aangekondigd van een productlijn van draaitafels genaamd Chroma, die de oudere Alpha- en Omega-versies op termijn gaat vervangen. De nieuwe Chroma draaitafels zijn ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd door Elipson in Frankrijk en bieden veel nieuwe verbeterde functies, allemaal ontworpen om een verbeterde geluidskwaliteit,  meer gebruiksgemak en een goede prijs/kwaliteit verhouding te bieden.

Elipson Chroma

Alle Chroma-modellen van het Franse Elipson zijn voorzien van een element van Ortofon type OM10, terwijl de verbeterde Ortofon 2M Red is gereserveerd voor de twee premium Carbon-versies. De Chroma 200-draaitafels hebben een matzwart PVC-chassis en aluminium toonarmen, terwijl de Chroma 400-modellen een hoogglans gelakt PMMA-chassis en toonarmen van koolstofvezel bieden.

Net als bij eerdere Alpha en Omega modellen bestaat de Chroma productlijn uit leden met of zonder phono-trap aan boord. Het topmodel heeft een phono-versterker, Bluetooth en USB-opnameuitgang aan boord. De belangrijkste verschillen tussen de nieuwe en oude modellen zijn echter volgens Elipson een groot aantal verbeterde functies die zijn ontworpen om de esthetische aantrekkingskracht, het gebruiksgemak en de audiokwaliteit te optimaliseren door technologische vooruitgang.

Alle nieuwe draaitafels zijn voorzien van een handmatige lift op de toonarmen, die nu ook een schaalverdeling op het contragewicht en een traploos mechaniek bevatten voor een eenvoudigere aanpassing. Een aantal onderdelen, waaronder de digitale motortuimelschakelaar, zijn ook herzien, waarvan sommigen met nieuwe en verbeterde materialen en afwerkingen.

De ingenieurs van Elipson hebben een nieuw draaitafelassysteem ontworpen om de stabiliteit en precisie te verbeteren, terwijl een nieuw elektronisch motorsysteem stiller is dankzij de nieuwe gedempte behuizing, waardoor trillingen naar het chassis worden verminderd. De hoger gespecificeerde PCB verbetert ook de controle over de snelheid en precisie van de motor. Alle platenspelers zijn nu ook ontworpen als twee delen met een kleinere onderplaat met ring onder de grotere bovenplaat voor meer consistentie, snelheidsnauwkeurigheid en 100% vlakheid over de diameter.

Inmiddels staan vier leden van de nieuwe Chroma productlijn op de website van Elipson. Naar verluidt zullen later nog twee leden aan de productlijn worden toegevoegd.

Elipson Chroma: prijzen en beschikbaarheid

Op de website van Elipson staan onderstaande prijzen genoteerd.

Chroma 200 RIAA:              399 euro
Chroma 400:                       399 euro
Chroma 400 RIAA:              499 euro
Chroma Carbon RIAA BT:   799 euro

MERK

EDITORS' CHOICE