NIEUWSIn-akustik

CES 2019: Inakustik Reference luidsprekerkabels

Een stevige soundbar van hoofdtelefoonfabrikant Sennheiser, een hi-res desktop streamingtool voor je mobiele telefoon, een alleskunner van NAD en een glazen speaker van Sony... We zien op de beursvloer weer tal van innovaties en boeiende productintroducties, en daar kan de kabelindustrie niet op achterblijven. Inakustik laat daarom op CES ook van zich horen, met zilveren referentieluidsprekerkabels van 17.600 en zelfs 29.600 euro per paar van 3 meter.

Inakustik Reference

De nieuwe modellen van het Duitse merk, LS-2404 en LS-4004, worden beide referentiekabels genoemd, die naast de toevoeging 'Pure Silver' ook de term AIR in de naam hebben. De unieke AIR-technologie waar naar verwezen wordt, laat volgens de fabrikant zien wat high-end kabels kunnen bereiken op het gebied van geluid - dankzij geselecteerde materialen en uitgekiende kabelarchitectuur.

De meeste kabels zijn gemaakt met fijne draadjes koper, hoe meer hoe dikker. Enkele zijn verzilverd voor een iets betere geleiding. Het isolatiemateriaal van Inakustik heeft wel (Premium) of geen (Star) extra scheiding tussen de hoofdaders. Extra scheiding heeft een positief effect op de zuiverheid van de hoge tonen. De Reference serie waar de LS-2404 AIR en LS-4004 AIR onderdeel van uitmaken, maakt gebruik van apart gewonden aders met holle binnenkant om neveneffecten van de stroomdoorgang te voorkomen. Een kostbaar proces, dat evenwel volledig ten goede moet komen aan het geluid. De LS-2404 Air met 8 geleiders heeft een extra lage capaciteit waarmee hoge tonen 'tot in microdetail' doorkomen. De LS-4004 bevat zelfs 16 geleiders voor de verwerking van hoger vermogen. Voor de verdere ontwikkeling van de AIR-kabelserie heeft de Duitse fabrikant daarom intensief gewerkt aan de perfectionering van het geleidermateriaal.

Inakustik Reference LS-2400 AIR Pure Silver en LS-4004 AIR Pure Silver

Het vlaggenschip Reference LS-4004 AIR Pure Silver en Reference LS-2404 AIR Pure Silver hebben geleiders van zuiver zilver. Dat edelmetaal is echter ongeveer 100 keer duurder dan koper, waardoor Inakustik besloten heeft om 'bewust geen rekening te houden met de kosten en in plaats daarvan de grenzen van het haalbare weer consequent te verleggen'. Het resultaat is een combinatie van de AIR Helix-constructie en de bijbehorende luchtisolatie ('het best mogelijke diëlektrische in aanvulling op het vacuüm'), waarbij de geluidskwaliteit naar eigen zeggen een nieuwe maatstaf moet zetten.

Adviesprijzen

Inakustik Reference LS-2404 AIR Pure Silver: 2 x 3.0m, vanaf € 17.600
Inakustik Reference LS-4004 AIR Pure Silver: 2 x 3.0m, vanaf € 29.700

In Nederland kun je voor Inakustik terecht bij importeur Smart Audio.

Kijk op hifi.nl/ces voor het volledige nieuwsoverzicht

MERK

EDITORS' CHOICE