NIEUWSSony

Sony presenteert Glass Sound-speaker met hi-res audio tijdens CES


Wesley Akkerman | 08 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | Sony

Sony heeft tijdens CES 2019 de nieuwe Glass Sound-speaker gepresenteerd, die is voorzien van hi-res audio en een push-and-play-functie voor Spotify Connect. Dankzij het minimalistische design van het apparaat moet die bij vrijwel elk huishouden passen.

De Sony Glass Sound-speaker

De Sony Glass Sound-speaker, ook wel de LSPX-S2 genoemd, beschikt over dimbare led-verlichting en kan zo het effect van een kaars in huis nabootsen. Daarnaast beschikt de glazen speaker over de Sony Advanced Vertical Drive-technologie, waardoor het geluid in 360 graden de kamer in wordt gestuurd. Dit moet zorgen voor een authentiek en hoogwaardig geluid dat overal even goed te horen is. De organische glazen behuizing trilt mee met de geluidsgolven. Dit zorgt voor een verticale verspreiding van het geluid, meldt Sony in het persbericht.

De tweeter met organische glazen buis heeft een breder oppervlak in vergelijking met conventionele luidsprekers. Dit moet zorgen voor een helder geluid met minimaal verlies van volume. Daarnaast is de speaker compatibel met hi-res audiobronnen en kun je gemakkelijk naar je muziek op Spotify luisteren dankzij de push-en-play-functie. Verder beschikt de Glass Sound-speaker over een accu die tot acht uur meegaat en kun je muziek afspelen via bluetooth. Daarnaast is er nfc aanwezig, waardoor het koppelproces ontzettend snel gebeurd is.

De LSPX-S2 kan worden aangestuurd via de Sony Music Center App. Deze applicatie is gratis te downloaden via de Google Play en de App Store van Apple. Via deze applicatie zijn onder meer Spotify, Chromecast en SoundCloud toegankelijk. De app biedt de mogelijkheid om maximaal tien andere geluidssystemen van Sony met de LSPX-S2 te verbinden.

Prijs en beschikbaarheid

De LSPX-S2 is vanaf mei 2019 verkrijgbaar voor 600 euro.

EDITORS' CHOICE