NIEUWS

CES 2019: TIDAL Masters nu ook mobiel op Android

We schreven afgelopen maand over het Nederlandse bedrijf eXtream Software Development dat een decoder heeft uitgebracht om MQA-bestanden af te spelen op een Android-device. Vandaag is er vanaf de beursvloer in Las Vegas opnieuw nieuws over hi-res muziek op je smartphone: TIDAL Masters is nu ook mobiel beschikbaar.

TIDAL kondigde haar partnerschap met MQA aan op CES 2017, toen de audiotechnologie voor hi-res streaming in TIDAL HiFi werd ge√Įntegreerd. Twee jaar later is de laatste update vanuit de samenwerking dat¬†de TIDAL Android app nu ook over een MQA-decoder beschikt. Mike Jbara, CEO van MQA: "We weten dat de meeste muziekliefhebbers ervoor kiezen om te streamen vanaf hun telefoons. MQA's mening is dat u de beste geluidskwaliteit moet hebben, ongeacht waar u zich bevindt. We zijn daarom verheugd dat, door onze voortdurende samenwerking met TIDAL, de toegang tot het masterkwaliteitsgeluid zich nu uitbreidt naar de mobiele telefoon."

Lior Tibon, TIDAL's COO, voegt daar aan toe: "Dit is een belangrijke vooruitgang voor de audiofiele community en voor TIDAL's HiFi-leden. Naarmate ons platform evolueert, wordt onze samenwerking met MQA ook verder uitgebreid om onze positie als leider in High-Fidelity audio te versterken."

TIDAL-abonnees kunnen meer te weten komen over Master-kwaliteit audio op TIDAL.com/Masters. FWD is deze dagen ook in Las Vegas te vinden, dus verwacht volop meer nieuws van CES 2019.


EDITORS' CHOICE