NIEUWSNAD

NAD maakt luxe statement met Masters M10 BluOS streamingversterker

Sinan Kökbugur | 08 januari 2019 | Fotografie Fabrikant | NAD

Audiobedrijf NAD Electronics heeft de nieuwe Masters Series M10 aan het publiek op de CES in Las Vegas getoond. De M10 is een BluOS-compatibele versterker die kan dienen als het hart van een kwaliteitsvol systeem voor thuis. In de eenvoudigste vorm is de M10 een ultra-high-performance streaming-versterker. Hij kan ook worden gecombineerd met andere spelers in een BluOS-ecosysteem van draadloos genetwerkte muziekspelers door het hele huis voor een huisbreed audiosysteem. De M10 zal beschikbaar zijn in februari 2019.

NAD Master Series M10: versterker, DA-converter, streamer

Verder kijkende onder de motorkap laat zien dat de M10 van NAD nog meer te bieden heeft. Er is Dirac Live Room Correction (volledige licentie tegen meerprijs) om ervoor te zorgen dat de geluidskarakteristiek kan worden aangepast voor optimale prestaties. Naast geluid van audiofiele kwaliteit, beschikt de M10 over volledige flexibiliteit om te kunnen worden geïntegreerd in vrijwel elke omgeving. De M10 heeft ook ingangen voor alle andere audiobronnen, zowel analoog als digitaal. De M10 heeft zelfs een HDMI Audio Return Channel voor eenvoudige integratie met de meeste moderne flat-panel TV's, waardoor het geluid via hifi-luidsprekers kan worden weergeven en het volume toch kan worden bestuurd door de afstandsbediening van de TV. De M10 is volledig compatibel met alle toonaangevende slimme huissystemen om verlichting, tinten, HVAC en beveiliging te regelen via een slim gestileerde interface.

Al jaren wordt NAD algemeen erkend als een pionier op het gebied van geavanceerde digitale audioweergave.De Masters-productlijn heeft bijvoorbeeld high-end audio geherdefinieerd door 's werelds eerste closed-loop digitale versterker te introduceren met hogere prestaties dan analoge parameters die leiden tot een geheel nieuwe digitale systeemarchitectuur. Met de toevoeging van BluOS, de krachtige draadloze Bluesound muziekbeheersoftware voor meerdere kamers, ondersteunt de M10 de nieuwe standaard voor hi-res streaming, inclusief decodering van MQA. BluOS ondersteunt ook meer dan 15 gratis en betaalde abonnementsdiensten en ondersteunt lokaal opgeslagen muziekbibliotheken.

NAD Master Series M10: state-of-the-art versterking

NAD is ook goed ingeburgerd als een leider in HybridDigital-versterking en versterkers uit de Masters-productlijn hebben naar eigen zeggen over de hele wereld audiofiele toejuichingen ontvangen. De M10 maakt gebruik van HybridDigital-versterking en biedt ultramoderne prestaties en de mogelijkheid om vrijwel elke luidspreker aan te sturen. Met een conservatieve rating van 100 Watt per kanaal is de M10 zowel zeer efficiënt als opmerkelijk krachtig, met de mogelijkheid zelfs de subtielste muzikale details met levensecht realisme weer te geven. Moeiteloze dynamiek en een volledige afwezigheid van elektronische ruis zijn kenmerken van deze geavanceerde technologie.

NAD Master Series M10: Dirac Live Full Room-correctie

Dirac Live Full staat op de M10 en biedt een opmerkelijke toename van de getrouwheid door zowel de frequentierespons als de impulsrespons in het tijdsdomein te corrigeren. Dirac Live verbetert, indien goed gekalibreerd, aantoonbaar de duidelijkheid, natuurlijkheid en nauwkeurige beeldvorming.Een volledige licentie voor het gebruik van Dirac Live is optioneel.

NAD Master Series M10: BluOS Music Management and Control

BluOS is het besturingssysteem in het hart van de M10 die muziek uit de cloud of uit een lokaal opgeslagen bibliotheek haalt en deze logisch organiseert en gemakkelijk toegankelijk maakt. Met meer dan een dozijn premium muziekservices volledig geïntegreerd, inclusief hi-res bronnen met volledig MQA-decodering, opent de M10 de volledige muziekcatalogus en legt deze binnen handbereik in Studio Master Quality. Gebruikers kunnen ook een nieuwe wereld van streamingmogelijkheden ervaren met AirPlay 2.

NAD Master Series M10: BluOS Whole-Home Audiosysteem

Ondanks het gebruiksgemak is BluOS ook het meest geavanceerde multiroomsysteem dat momenteel beschikbaar is BluOS is in staat om kamers met elkaar te synchroniseren of verschillende muziek te spelen in verschillende kamers, allemaal in hoge resolutie. De M10 kan worden gecombineerd met muziekspelers van NAD, Bluesound en DALI, en in de toekomst met meer producten die dagelijks aan het ecosysteem worden toegevoegd. Er is elke dag een ideaal product voor een breed scala aan prijspunten.

NAD Master Series M10: een meester in besturingsflexibiliteit

De M10 is volledig bedienbaar met de BluOS-app via een Wi-Fi-verbinding. Maar terwijl de gebruiker de M10 nadert, wenkt het elegante TFT-kleurentouchscreen met hoge resolutie terwijl de grafische weergave verandert van 'Now Playing' in 'Control Panel', waardoor veel bewerkingen rechtstreeks vanaf het voorpaneel kunnen worden uitgevoerd zonder de app te openen.

M10-gebruikers kunnen profiteren van handsfree besturing van hun muziek vanaf elk door Amazon Alexa ondersteund apparaat of via Siri. De M10 is volledig compatibel met alle toonaangevende smart home-systemen van toonaangevende bedrijven zoals Apple, Crestron, Control4, Lutron en vele anderen. Dit betekent dat naast verlichting, tinten, HVAC en beveiliging, het BluOS-muzieksysteem meerdere kamers naadloos kan besturen via een gemeenschappelijke interface. Een IR-afstandsbediening is ook inbegrepen.

NAD Master Series M10: elegant ontwerp, luxe materialen

NAD is van mening dat audiocomponenten er net zo goed uit moeten zien en voelen als ze klinken. Het industrieel ontwerp werd besteld bij DF-ID, een gerenommeerd ontwerpbureau dat verbonden is met veel van 's werelds beste luxemerken. Ontwerper David Farrage maakt gebruik van glaspanelen en extrudeert aluminium om een unieke look te creëren voor de M10, die zowel elegant als ingetogen is op hetzelfde moment.

“De Masters M10 is een perfect voorbeeld van een audiofiel component dat luxueus en slim is, maar tegelijkertijd ook discreet,” aldus Greg Stidsen, Chief Technology Officer van NAD. “De M10 kan effectief eenzelfde functie uitvoeren waarvoor een rack vol componenten een paar jaar geleden nodig was en op vele manieren superieur is. De elegante vormfactor van de M10 neemt heel weinig ruimte in en de M10 zou weggestopt kunnen worden, maar waarom zou je dat dan willen, met zijn aantrekkelijke ontwerp en opvallende display?”

NAD Master Series M10: prijs en leveringsinformatie

Naar verwachting zal de M10 leverbaar zijn vanaf februari 2019. De prijs moet nog officieel worden bevestigd, maar vermoedelijk zal de nieuwe M10 net geen 3.000 euro gaan kosten.

Kijk op hifi.nl/ces voor het volledige nieuwsoverzicht

MERK

EDITORS' CHOICE