NIEUWS

Zelf speakers bouwen op de FWD*HiFi-dagen

Gastauteur | 25 januari 2014 | Fotografie PHOTO40

Sinds 1 juli 2019 is HiFi.nl een uitgave van BVDO. FWD (Magazine) maakt geen deel meer uit van onze activiteiten.

Op de FWD*HiFi-Dagen (zaterdag 22 en zondag 23 februari) willen we je de mogelijkheid bieden om zelf luidsprekers te gaan maken, in een samenwerkingsverband tussen de FWD*HiFi-Community en Jan Didden van Linear Audio.

'Zelfbouw' blijft veel lezers aanspreken, en ook na AmpCamp kregen we diverse enthousiaste reacties en aanvragen over de mogelijkheden om aan een dergelijke workshop deel te nemen. Vandaar dat we nu met SpeakerCamp komen, om na versterkers ook je eigen speakers samen te stellen.

Het programma van de FWD*HiFi-dagen, over een maand in Radio Kootwijk, begint vorm te krijgen. Uiteraard gaan we alle bevestigde én nog te vermelden deelnemers aan bod laten komen in de berichtgeving, en richten we een Special Page in om alle informatie rond het evenement, de logistiek, het programma en alle andere ins en outs te delen.

Jan Douwe Kroeske, gastheer van de FWD*HiFi-dagen

Een van die deelnemers is Jan Didden, die jou als deelnemer graag zelf aan de slag wil zetten met het bouwen van een paar luidsprekers. 

Zelf luidsprekers samenstellen is een wens van veel audiofielen, maar velen hebben schroom om er aan te beginnen en zitten in hun maag met de afwerking. SpeakerCamp gaat dat probleem ondervangen door een MDF-soort te gebruiken die aan beide zijden is bekleed met een licht grijs gekleurde kunststof. Hard materiaal dat geen afwerking behoeft en een hoogglans uitstraling heeft. Door correct zaagwerk, wat van te voren al is gedaan, wordt het bouwen een kwestie van zorgvuldig positioneren van de panelen, aanbrengen van lijm en dan het geheel als een bouwdoos in elkaar vouwen.

Deze workshop, die zo'n 2,5 uur in beslag neemt en waar we je als deelnemer €375,- voor vragen, is niet zomaar een ochtend of middagje klussen. Het resultaat mag er wel degelijk wezen. Niet voor niets hebben we René van Es gevraagd het product ná het 'knutselwerk' eens onder handen te nemen. Zijn bevindingen lees je hier.

Meer informatie & aanmelding via HiFi.nl/kootwijk/SpeakerCamp


EDITORS' CHOICE