NIEUWS

AmpCamp: bouw zelf een versterker

Redactie HiFi.nl | 12 november 2012

Altijd al graag zélf een geweldige versterker willen bouwen, maar nooit eraan toe gekomen? Nu kan het werkelijkheid worden door deelname aan het eerste AmpCamp op 17 november - je kunt er een single-ended Klasse-A versterker bouwen in één dag!

Een dag lang werken aan je eigen versterker, en aan het eind van die dag naar huis gaan met een paar klasse-A, single-ended monoblokken ontworpen door high-end legende Nelson Pass - dat is AmpCamp, georganiseerd door Linear Audio. Elk monoblok levert 6W vermogen in puur single-ended klasse-A, in de beste traditie van Pass’ First Watt producten. 

Door het gebruik van kant en klare externe voedingen wordt de veiligheid gewaarborgd. Bij gebruik van redelijk efficiënte luidsprekers leveren deze versterkers voldoende vermogen voor vervormingsvrij genieten van muziek in de huiskamer, maar ze zijn ook uitstekend geschikt om bijvoorbeeld laag-ohmige hoofdtelefoons aan te sturen.

Waar & Wanneer
AmpCamp vindt plaats op de Fontys Hogeschool, afdeling Electrotechniek in Eindhoven aan de Rachelsmolen 1, op zaterdag 17 november. We maken gebruik van een praktijklokaal van de school, zodat er voldoende soldeerstations en meters beschikbaar zijn voor de hele groep. Er zal daarnaast een aantal begeleiders van de school ter plaatse zijn om uitleg te geven, en een handje toe te steken als dat nodig is.

Kosten & verdere informatie
De totale prijs voor een compleet paar versterkers bedraagt €289,- euro. Alle onderdelen, printen, montage-materialen, bedrading, behuizingen enzovoort maken deel uit van het pakket, en je hoeft absoluut niets zelf mee te brengen - behalve je enthousiasme!

Aanmelden
AmpCamp wordt georganiseerd door Jan Didden van Linear Audio. Aanmelden kan met een email aan ampcamp@linearaudio.nl; je krijgt dan verdere details toegestuurd. Het aantal deelnemers is beperkt tot 25, dus wees er snel bij! Je kunt ook een kijkje nemen op de website van Linear Audio. Daar kun je ook dit interview lezen met Nelson Pass. 


EDITORS' CHOICE