ARTIKEL

Verslag X-fi High End Audioshow 2013

Eric de Boer | 16 september 2013 | Fotografie PHOTO40

Het is moeilijk om te geloven, maar slechts drie jaar geleden startte de X-fi High End audioshow in Utrecht als kleine show waar importeurs en zelfstandigen hun producten konden tonen aan het publiek.

Vorig jaar werd de overstap gemaakt naar Veldhoven, naar het voor veel hifiliefhebbers bekende conferentieoord waar vroeger ook de VAD-show plaatsvond. Het was logisch dat daar een gevolg aan werd gegeven in 2013.

Importeur X-fi, bestaand uit de twee bekende heren van Audio Life uit het pittoreske Buren, hadden ook dit jaar weer flink wat kamers van De Koningshof weten te vullen met importeurs, fabrikanten en winkeliers. Ruim veertig stands of luisterruimtes waren gevuld met muziek, LP’s, cd’s, accessoires en akoestische oplossingen.

Daarnaast had de organisatie het zich ook aangetrokken om te zorgen voor echte live muziek. Want, zo stelt Caspar Bunge van Audio Life: “Er is maar één referentie en dat is live muziek.” Van tevoren werd het publiek al ruimschoots geïnformeerd over de nieuwtjes en demonstraties op social media, de eigen website van de show en natuurlijk ook via HiFi.nl.

Muziek, accessoires, zelfbouw en een introductie

De entree aan de achterzijde van De Koningshof stond om tien uur al vol met bezoekers. Ondanks de aanzienlijke hoeveelheid hemelwater dat ruimschoots over de hifiliefhebbers werd uitgestort. De belofte van veel gevulde luisterruimtes, samen met een door STS Digital samengestelde cd die gratis werd weggegeven aan de eerste 500 bezoekers van de show, bleek een goede trekpleister.

In de ontvangstruimte kon het publiek meteen doorstromen naar de tuinkamer, waar naast een uitgebreid assortiment muziekdragers en accessoires van Nutters Audio ook Hifisupply een flinke uitstalling van kabels en tweaks toonde tegen extra aantrekkelijke prijzen. Speakerland pakte flink uit met producten van onder andere Pulse, Vifa en diverse andere zelfbouwkits. Ook Hivifashion stond hier met veel producten.

De nieuwe hoofdtelefoonversterker van Metrum Acoustics heeft de naam AuriX meegekregen.

Erg veel bekijks trok Acelec Audio, de producent van Metrum Acoustics. Naast hun populaire QUAD DAC, de fameuze Hex en de Octave mkII toonde men hier voor het eerst een opengewerkt pre-productiemodel van hun nieuwe hoofdtelefoonversterker. Via een prijsvraag kon men een naam bedenken, de winnaar had de naam AuriX bedacht. Na nog een kleine wijziging in het koelingssysteem zal deze nieuwe Metrum Acoustics AuriX in productie worden genomen. De prijs van het kleinood is nog niet bekend.


EDITORS' CHOICE