REVIEWOnkyo

Recensie Onkyo TX-NR828 AV-receiver

Omdat de weergoden ons de laatste maanden niet echt welgezind zijn geweest, zullen veel liefhebbers van muziek, games en film meer tijd dan gewoonlijk hebben doorgebracht met hun hobby - wat natuurlijk nooit een straf is.

Daar hoort tegenwoordig een goede alles-in-één oplossing bij als het gaat om de versterking, beeldverwerking en bediening. Ons oog viel op de nieuwe Onkyo TX-NR828 AV-receiver, die volgens de beschrijving perfect zou beantwoorden aan alle eisen van de tegenwoordige gebruiker.

Onlangs introduceerde Onkyo de TX-NR828 en de TX-NR929 als paradepaardjes van de mid-range line-up AV-receivers van het merk. Met de 7.2- en de 9.2-kanaals receivers laat het merk zien dat er nog steeds flink wordt geïnnoveerd op het gebied van technieken die de veeleisende hifi- en multimedialiefhebber nuttig zal achten.

Het aanbod van Onkyo om in te gaan op een recensieprimeur van de instapversie van hun nieuwste mid-range lijn behoefde geen enkele twijfel van mijn kant, het is inmiddels alweer een tijd geleden dat ik de TX-NR616 aan de tand heb kunnen voelen.

Uitgebreid: eigenschappen van de Onkyo TX-NR828
De Onkyo TX-NR828 is een goed voorbeeld van de enorme hoeveelheid toepassingen die mogelijk zijn in één enkel home cinema component. Waar nog geen tien jaar geleden receivers als luxe werden aangemerkt wanneer ze waren voorzien van een goede high definition audio- en videodoorvoer en meer dan een tweetal HDMI-verbindingen, zijn de instapmodellen receivers van tegenwoordig al vanaf de instapmodellen voorbeelden van volledigheid. De afgelopen jaar hier geteste Onkyo receiver bood al een enorme veelzijdigheid, alsmede de andere receivers die het afgelopen jaar in mijn setup voorbij zijn gekomen.

En dan moet je als producent van onder andere home cinema-apparatuur van goeden huize komen, wil je kunnen imponeren. Met de Onkyo TX-NR828 toont het Japanse merk een enorme hoeveelheid opties te kunnen aanbieden in een flink beconcurreerde prijscategorie. De basis van deze receiver bestaat uit een flinke voeding (H.C.P.S.) en zeven eindversterkers die elk zijn voorzien van Onkyo's drievoudig opgebouwde InvertedDarlingtonCircuitry met een discrete output per kanaal.

De opbouw van de versterker is niet minder dan fraai, zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Onkyo maakt gebruik van een slimme interne lay-out om storingen te voorkomen. De versterkers leveren elk 180 Watt (6 Ω, 1 kHz, 1% THD) en zijn voorzien van WRAT (Wide Range Amplifier Technology).

Als het gaat om aansluitmogelijkheden is de Onkyo TX-NR828 uitgebreid. Afgezien van de 7.2-kanaals luidsprekeruitgangen (die ook banaanstekkers ondersteunen) bezit de Onkyo receiver acht HDMI ingangen waarvan één met MHL-ondersteuning, twee HDMI uitgangen (handig voor een tweede scherm of beamer), Audyssey DSX geluidsprocessing en Dolby Pro Logic IIz ondersteuning.

Maar dat is nog niet alles; er zijn 7.2-kanaals pre-outs, een phono-voorversterker voor MM-elementen, een PoweredZone 2 mogelijkheid en Zone 2/3 line-out aansluitingen. Er kunnen verder zeven analoge ingangen en vijf digitale ingangen worden gebruikt, voor video bezit de Onkyo diverse component/ en composietaansluitingen. En met een USB-poort kan de gebruiker ook nog eens allerhande bestanden afspelen, zelfs vanaf een grote harddisk.

MERK

EDITORS' CHOICE