REVIEWOnkyo

Aansluiten en instellen

Wat betreft de processoren: de Onkyo TX-NR828 receiver heeft natuurlijk de mogelijkheid voor 3D doorvoer, speelt diverse audiobestanden af (waaronder 192 kHz/24-bit Flac en Apple Lossless) en kan zelfs DSD afspelen vanaf NAS en PC. Ook sacd via HDMI wordt ondersteund en Bluetooth streaming is mogelijk. Aan boord zitten TI Burr-Brown 192 kHz/24-Bit DAC's voor alle kanalen en Onkyo maakt gebruik van een geavanceerde 32bit DSP-chip voor de berekeningen van de surroundformaten. Het is overigens twintig jaar geleden dat Onkyo een samenwerking aanging met THX. De receiver is voorzien van een THX Select2 Plus certificering, wat aangeeft dat het home cinema-component voldoet aan de eisen van het instituut.

Op het gebied van netwerkmogelijkheden is deze Onkyo receiver ook helemaal bij de tijd. Aan boord van de TX-NR828 bevinden zich zowel bedrade als draadloze netwerkverbindingen (er zitten twee kleine Wifi-antennes achterop de receiver), die de mogelijkheid voor streamen van muziek en film, bedienen met een gratis App en natuurlijk ook internetradio en muziekdiensten als Deezer of Spotify mogelijk maken. Ook AirPlay wordt ondersteund. Wie alle verdere ins en outs wil weten, bekijkt het beste de eerdere berichtgeving van Onkyo.

Opstellen
De Onkyo TX-NR828 is voor iedereen die een beetje inzicht heeft gemakkelijk aan te sluiten. De installatie is nog steeds kinderlijk eenvoudig; volg de aanwijzingen die op het beeldscherm verschijnen en dankzij de AudysseyMultiEQ Auto Setup is het opslaan van alle bronnen, gewenste instellingen en het inmeten van de speakers snel gebeurd. Indien gewenst kan de receiver de gemeten akoestische waardes implementeren en toepassen middels een equalizer. Natuurlijk zijn alle metingen geen verplichting, en kan de gebruiker achteraf nog vele instellingen wijzigen.

De gebruiker beschikt (net als bij de vorige serie receivers van dit merk) over een overzichtelijk home-menu met daarin snelle keuze-opties, in- en bijstelmogelijkheden en zelfs previews van de bronnen voordat ze zijn geselecteerd. Meteen wordt gevraagd of er verbinding kan worden gemaakt met een draadloos netwerk, wat eveneens niet voor problemen zorgde. De receiver herkent de aangesloten apparatuur (via CEC, mits de aangesloten apparaten dat toestaan) en kan zelfs de afstandsbedieningsfuncties doorgeven. Natuurlijk is de gratis Onkyo Remote2 App ook gedownload, om de afstandsbediening eigenlijk overbodig te maken. Met zowel mijn netwerk met NAS, PVR als Blu-ray speler aangesloten mocht de Onkyo TX-NR828 alle media verwerken en weergeven op zowel speakers als plasma-televisie.

MERK

EDITORS' CHOICE