ARTIKEL

Meer Moois uit München

We zijn best tevreden met de eerdere fotoverhalen vanuit München; tussen de berichtgeving op de High End Special vind je onder meer deel I en deel II van een reeks opvallende hifi-indrukken.

Gezien het enorme aanbod en het feit dat alle goede dingen in drie bestaan, hebben we nog een derde verzamelstuk gemaakt met opnieuw een serie München-Moois. Zie onze Special voor de rest.

De waanzinnig fraaie Momentum voorversterker van Dan D’Agostino. De meter dient om de stand van de volumeknop te visualiseren. ‘Zo kan je ook vanop een afstandje zien hoe luid het volume staat,’ vertelt de meester zelf tijdens een besloten persconferentie.  Volstrekt overbodig – want eigenlijk wordt je toch verondersteld dat je de stand van het volume hoort – maar o zo mooi. En nu we het toch over de meter hebben: Dan heeft zich voor het design laten inspireren door oude Bugatti’s en luxe uurwerken. Oefening geslaagd!

De enige echte Dan D’Agostino – ex-Krell en ex-Aragon – vertelt met de nodige zwier wat er zo bijzonder is aan zijn nieuwe Momentum voorversterker. De demo – met Sonus Faber luidsprekers en een Meridian Sooloos streaming systeem en een Pro-ject draaitafel als bronnen – deed ons alleszins watertanden…

Sonus Faber luidsprekers inzetten als PA-systeem? Je moet het maar durven! McIntosh – dat merk heeft met de befaamde ‘Wall of Sound’ van The Grateful Dead wél een PA-verleden – elektronica zorgt voor de aansturing en de watts.

Net wanneer je denkt dat Sonus Faber luidsprekers niet mooier kunnen worden dan ze al zijn, komen ze toch weer met een ontwerp op de proppen dat het tegendeel bewijst...

Zie hierboven de Classic.3 Gold jubileum draaitafel van Transrotor. Ziet er op de foto ietwat kitscherig uit, maar in real life is dat gelukkig niet het geval. Kost € 6.815.

De QB-9 DAC van Ayre krijgt een update, zodat hij voortaan ook DSD-bestanden zal kunnen weergeven. Prijs en leveringsdatum zijn nog niet bekend…

Weggelopen uit een videoclip van Robert Palmer? Het lijkt er wel op.

De Audio Research Reference Phono 10: een dual-chassis, dual-mono ontwerp, compleet met gescheiden voedingen voor de beide kanalen. Werkt volledig in Klasse A. En met buizen, uiteraard. Kost: meer dan 30K.

Een decorstuk uit de nieuwe Transformers? Toch niet. Een geheim wapen van de Klingons, dan? Ook niet. Dit ronduit waanzinnige apparaat – ‘Opera Only’ genaamd - is zowaar een versterker. Hij levert naar keuze 2 x 60.000 of 6 x 20.000 watt. Telkens in RMS en in klasse A! Als hij uit staat, is hij 190 cm hoog en 125 cm breed en diep. Als je hem inschakelt, schuiven er een paar panelen omhoog en opzij – kwestie van het gevaarte voldoende te koelen -, waardoor de afmetingen toenemen tot een hoogte van 250 cm en een breedte en diepte van 185 cm. Het gewicht: 1500 kilogram. Lachen!


EDITORS' CHOICE