NIEUWSRevel

Goed gevulde ruimte bij Audiac op Nationale AV-dagen

In de showruimte die Audiac op de Nationale AV-dagen bezette afgelopen weekend, draait het in eerste instantie toch vooral om de combinatie van de nieuwe Revel Performa3 luidsprekers en aansturing van Cyrus, die als enige luisterset opgesteld staat.

Als we echter een rondje door het vertrek maken, zien we dat er veel meer te ontdekken valt. Want naast het paartje F206-speakers van Revel dat zijn werk doet in combinatie met een rek vol apparatuur van Cyrus, zijn ook de merken Arcam, Ayre, T+A, Thiel en Transparent Cable vertegenwoordigd.

Laten wij ons dan ook eerst maar even richten op bovenstaande set. Om te beginnen bij de aansturing: een Stream X muziekstreamer met voorversterker en hoogwaardige DAC, de 8 Qx DAC, het Cyrus CD Transport en de PSX-R voedingsupgrade.

De luidsprekers zijn tweemaal de F206 van Revel, het op één na grootste model uit de nieuwe Performa3-serie. Een 3-weg speaker die zich kenmerkt door een fris en modern uiterlijk, zeker in deze 'Piano White' afwerking ('Piano Black' en 'High Gloss Walnut' zijn de andere opties). De 206 kost €1749 per stuk, en heeft binnen de familie die je hieronder ziet zoals gezegd ook één grotere broer: de F208. 

Die grote broer, de tweede van rechts hierboven, is de Revel Performa3 F208 die geprijsd is op €2499 per stuk. De 208 is een full-range luidspreker in een redelijk compacte behuizing. Eveneens leverbaar in Piano Black of High Gloss Walnut, maar niet in de piano-witte lak waar we de 206 in aantroffen. De F208 luidsprekers maken gebruik van een geavanceerd ontworpen lage frequentie-poort. Deze minimaliseert de dynamische compressie en port-gegenereerde ruis.

De tweeter van de F208 is compleet opnieuw ontworpen, moet een nieuwe standaard neerzetten op het gebied van transparantie in deze prijsklasse, en geeft de luidspreker een zeer soepele weergave, zowel in de hoogte als in de breedte. De speaker is ondergebracht in een behuizing die vergelijkbaar is met die van het vlaggenschip van Revel, de Ultima2 Series. Deze volledig gebogen behuizingen zijn inherent stijver dan conventionele vormen en worden gevormd met aangrenzende houten lagen om splijten te voorkomen.

Ook aanwezig bij Audiac:

Een andere familie: Arcam. We zien hier onder meer de A19 geïntegreerde versterker (boven), diverse componenten uit de rSerie, en de eerder uitgebreid geteste Arcam D33

Mag uiteraard niet ontbreken: de Ayre AX-5

Thiel: de CS2.7. Om in de 'familie'-analogie te blijven: we testten eerder de Thiel SCS4T, en Music Emotion ging met de grotere CS3.7 aan de slag.

Tot slot boven en onder de jongens van T+A, waar we met onze voorpaginafoto al naar hintten; de MP 3000 HV muziekstreamer met cd-speler (links), en de PA 3000 HV geïntegreerde versterker (2 x 300 watt). Wanneer kunnen we deze op de redactie verwachten, Audiac..?

Kijk ook eens op de Special van distributeur Audiac

MERK

EDITORS' CHOICE