NIEUWSThiel

Thiel lanceert CS 2.7 3-weg staande speaker

Op High End München zagen we bij Thiel onder meer de SCS4T en de grote CS3.7. Het leverde een recensie van eerstgenoemde op, terwijl Music Emotion kort erna met het vlaggenschip aan de slag ging. Tijdens CES 2013 zagen we vorige week bij Thiel Audio voor het eerst de al in september vorig jaar aangekondigde nieuwe 3-weg CS2.7 staande speaker.

En ja, voorgaande mag gelezen worden als aanvraag ook daar eens uitgebreid naar te gaan luisteren - de eerste indruk is blijven hangen.

Volgens Thiel Audio is de CS2.7 gebouwd naar de traditionele standaarden van het in 1978 in Lexington, Kentucky opgerichte bedrijf. De techniek van de staande speaker komt voor een groot deel uit de meermaals bekroonde CS3.7, terwijl de luidspreker is voorzien van een compleet nieuw ontworpen kabinet.

“Ons doel met de CS2.7 was om enkele van de innovaties van ons vlaggenschip CS3.7 over te brengen naar een luidspreker die we voor minder dan tienduizend dollar per paar konden aanbieden”, vertelt president Kathy Gornik van de fabrikant uit Lexington, Kentucky.

“We wilden dat de technologie uit de CS3.7 zou dienen als fundament van dit nieuwe model. Dus met een ongeëvenaarde zuiverheid in geluid en met de laagst mogelijke distortion in het midden en hoog", vult Gornik aan.

In dat eerste is Thiel Audio in ieder geval geslaagd, een setje CS2.7 kost je 9900 dollar. Of Thiel het tweede doel ook gehaald heeft, hopen we zelf vast te mogen gaan stellen tijdens een test.


EDITORS' CHOICE