NIEUWSArcam

Nieuw: Arcam rSerie

Redactie HiFi.nl | 21 april 2012 | Fotografie | Arcam

Arcam introduceert zijn nieuwe rSerie, bestaande uit een veelzijdige dock, een DAC, de rLink en een bluetooth ontvanger genaamd de rBink.

iPods, iPhones, iPads, Android telefoons en laptops zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De mobiele alleskunners veroveren ook terrein als muziekbron. Zelfs de serieuze muziekliefhebber kan hier veel plezier mee beleven. Toch kan de ingebouwde Digitaal naar Analoog Conversie muzikaal een paar noten laten vallen. Arcam’s rSerie biedt hiervoor uitkomst.

DrDock
De DrDock staat voor Digital rDock. Een dockingstation voor iPods, iPhones en iPads (inclusief de iPad 3) die het signaal digitaal uit je Apple ontfutselt en de interne DAC omzeilt. Uiteraard is de DrDock voorzien van een eigen DAC die het digitale signaal naar de analoge wereld vertaalt terwijl een S/PDIF digitale uitgang een upgrade naar een nog betere DAC zoals Arcam’s rDAC mogelijk maakt. Omdat je sommige dingen niet alleen wilt horen maar ook wilt zien is de DrDock uitgerust met een HDMI video uitgang die je favoriete clips, video’s en foto’s direct afspeelt op je TV. DrDock wordt geleverd met afstandbediening en is verkrijgbaar voor de adviesprijs van 249 euro.

rPac
Over de rPac schreven we al uitgebreid, toen deze werd gepresenteerd tijdens de CES 2012 eerder dit jaar. Een computer kan klanktechnisch niet concurreren met de betere CD spelers. Maar de digitale USB uitgang kan de kwaliteitsbepalende Digitaal naar Analoog Conversie buiten de vijandige omgeving van de computer brengen. De Arcam rPac is in staat om de geluidskwaliteit vanaf je PC of MAC te verbeteren. Hij is compact en zijn voedingsspanning halt hij ook vanuit de USB aansluiting waardoor separate voiding overbodig is. De rPac kan dus goed onderweg gebruikt worden. Naast een analoge stereo uitgang voor aansluiting op je hifi-systeem is de rPac ook uitgerust met een echte hoofdtelefoonversterker met volumeregeling die je kostbare hoofdtelefoon bevrijdt van de platgeslagen klanken van je laptop. De Arcam rPac is verkrijgbaar voor 199 euro.

rLink en rBlink
Arcam maakt op korte termijn het viertal compleet met de rLink, een hoogwaardige DAC met een coaxiale en optische S/PDIF ingang, en de rBlink, een BlueTooth ontvanger die ook de hogere kwaliteit audio codec Apt-X ondersteunt.

Kijk ook eens op de Audiac Special

MERK

EDITORS' CHOICE