NIEUWSAyre

Audiac introduceert Ayre AX-5


Redactie HiFi.nl | 08 februari 2013 | Ayre

Op diverse (inter)nationale shows al gespot, en eind ecember bijvoorbeeld al bij Hifi Solutions gepresenteerd, dus Audiac vond het hoog tijd de Ayre AX-5 even wat uitgebreider voor te stellen. Afgelopen week waren we bij de importeur te gast voor een indruk van deze gloednieuwe versterker (in combinatie met de eveneens splinternieuwe Wilson Audio Alexia, verslag volgt!), maar vandaag alvast een kennismaking: 

"De samensmelting van Ayre Acoustics' kennis en innovatieve kracht heeft de AX-5 voort gebracht," zo schrijft Audiac. "Een revolutionaire versterker die breekt met alle standaarden en tradities. Normaliter spreken we bij een versterker die de inputselectie, volumeregeling en vermogensversterking onderbrengt in een enkele behuizing van een geïntegreerde versterker. De Ayre Acoustics AX-5 is echter veel meer dan dat."

De eerste live kennismaking had afgelopen december in Amsterdam al plaats

Audiac over de AX-5
Kort samengevat is de AX-5 een nieuw ontwikkelde vermogensversterker waarbij de Variable Gain Technology volumeregeling uit de Referentie KX-R voorversterker direct in de versterkerschakeling opgenomen is. Een kortere signaalweg is onmogelijk. Ook de Diamond Buffer versterkerschakeling zelf is uniek. In combinatie met Ayre Acoustics consequent doorgevoerde gebalanceerde, discrete en global feedback vrije opbouw realiseert de AX-5 een kracht, dynamiek en resolutie die je normaal gesproken alleen van een topklasse voor- eindversterker combinatie zou verwachten. Functioneel gezien is de AX-5 Ayre Acoustics’ beste geïntegreerde versterker ooit. Technisch omschrijven wij hem liever als de meest innovatieve en dynamische eindversterker van dit moment die dankzij de integratie van de Variable Gain Technology volumeregeling in alle opzichten revolutionair is.

De Ayre Acoustics AX-5 is per direct verkrijgbaar in zwart en zilver met een verkoopadviesprijs van  €11.490 voor de zilveren uitvoering en en een meerprijs van €300 voor zwart. We luisterden deze week naar de nieuweling als aansturing voor een paar Wilson Audio Alexia's - het verslag lees je komende week!

Kijk ook eens op de Audiac Special

EDITORS' CHOICE