MERK
Over Revel

Revel Loudspeakers - The Sound of Science

De klasse van Revel luidsprekers is onvergelijkbaar. Waar veel speakers de creatie zijn van één enkele ontwerper met de ‘gouden oren’ is Revel het product van jarenlang onderzoek, uitzonderlijke meetprocedures, test protocollen en blinde luisterproeven. Ontwikkeld langs een duidelijke richtlijn die gevormd is door studie naar onze perceptie van realistische weergave. Geen toevalstreffers maar een wetenschappelijke benadering van de optimale luidspreker. Technisch geperfectioneerd voor een uitgebalanceerde weergave in de meest uiteenlopende akoestische situaties.

Geobsedeerd door precisie, gedreven door wetenschap
Revel is uniek. Als enige in de luidspreker industrie grijpt Revel terug naar gecontroleerde meet en luisterproeven gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Verregaande studie binnen Harmans Acoustics Center of Excellence naar de auditieve invloed van kamerakoestiek en reflecties vormen de basis van iedere Revel luidspreker. Zo is ieder model niet alleen geperfectioneerd voor een evenwichtige weergave recht voor maar juist ook ver naast de as van de luidspreker. Ruim 70 metingen uitgevoerd in Revel’s eigen geautomatiseerde luidspreker ‘spinorama’ vormen de basis voor deze complexe optimalisatie. Een revolutionaire benadering die zich vertaalt in een voortreffelijk uitgebalanceerd afstraalgedrag en een kaarsrechte frequentie karakteristiek. Een streven even geniaal als simpel als we weten dat het klankbeeld op de luisterplek een optelsom is van direct en gereflecteerd geluid.

Revel luidsprekers vinden haar oorsprong in de jaren 90 als er binnen de Harman groep de wens ontstaat om een luidsprekermerk te ontwikkelen die de haast onuitputtelijke kennis- en onderzoeksfaciliteit binnen Harman ten volste benut. Een luidsprekerserie die zich perfect laat combineren met de elektronica van Mark Levinson, de absolute parel van Harman. Revel luidsprekers zijn dynamisch, lineair en beheerst. De uitgebalanceerde weergave schetst een groots klankbeeld die niet alleen voorbehouden is aan de gelukkige in de sweet-spot. Hou je van timing, kracht en bovenal (h)eerlijk geluid dan is Revel ongetwijfeld een goede keuze.

Blinde luistertesten, een benchmark in de wereld van de luidsprekertechniek

Een goed voorbeeld van Revel’s bijzondere benadering is de ‘pneumatic speaker mover’. Een custom-build platform waarmee verschillende luidsprekers vergeleken kunnen worden door ze pneumatisch bliksemsnel van positie te verwisselen. Compleet geautomatiseerd en uit het zicht van de luisteraar, een benchmark in de wereld van luidsprekerbouw. Een Revel is pas productierijp als deze in de blinde luistertesten unaniem als beste verkozen wordt. Deze uitzonderlijke benadering verleend Revel een ongekende prijs-prestatieverhouding.

FOTO'S