(Gesponsord artikel)Chattelin Stelt Samen

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om liefhebbers warm te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Voor de aflevering van deze rubriek in maart vertrokken we richting Chattelin Audio Systems in Den Haag, waar Peter Chattelin een hele gave high end-samenstelling voor ons in petto had - en natuurlijk voor onze lezers. Peter lichtte met plezier zijn keuzes toe.

Waarom deze set, om met de deur in huis te vallen? “Het is een systeem waarvan ik vind dat het op dit moment in en rond zijn prijsklasse een set uit duizenden is! Een set waarmee ik privé zeker zou willen spelen om redenen van muzikaliteit, toekomstbestendigheid en prijs-kwaliteitverhouding!” En alsof dat niet genoeg lof is voor de onderdelen van de set die hij samengesteld heeft, voegt Peter daar ook nog aan toe dat er op het gebied van gebruikersgemak in zijn beleving momenteel geen enkele concurrent is.

“De formule van het samenstellen van geweldig klinkende sets zit hem in een aantal aspecten,” zo licht Peter toe. Een aantal van die aspecten vind je in de hoek van de nuchtere feiten, waaronder technische specificaties – “maar ik schrijf de meest essentiele punten toch toe aan het ‘aanvoelen en indenken’, waartoe ik de benodigde ervaring in de afgelopen 35 jaar opgedaan heb. Bij Chattelin AS ligt de focus namelijk op het zo realistisch mogelijk weergeven van ‘Het Moment’, en om dat te bereiken struinen we de (inter)nationale markt af op zoek naar producten die op deze filosofie aansluiten.”

 “Een van de componenten in deze set hebben we ook op die manier gevonden,” zo maakt Peter ons nog benieuwder naar de uiteindelijke keuzes, “en het is inmiddels een begrip binnen de audiowereld...”

“Door heel veel ervaring te hebben opgebouwd met geweldige (en vaak kostbare) systemen zoals de laatste jaren bij ons in de winkel gedemonstreerd, gecombineerd met de constante confrontatie met (zelf) live gespeelde muziek als referentie, is die zogenaamde realiteitsbeleving in de door ons getunede set-ups terug te vinden.”

De Set:

  • Devialet D-Premier
  • Marten Django XL
  • Wadia 381 i
  • Aurender S10
  • Shunyata Anaconda L.S kabels
  • MIT Oracle MA digital interface


EDITORS' CHOICE