ARTIKEL

PS Audio PPP - Deel 2

Gastauteur | 12 november 2009 | Fotografie Gastauteur

Gastauteur Toine Dingemans heeft in het verleden al een aantal interessante bijdragen geleverd aan HiFi.nl. Hij is behalve een technisch uitstekend onderlegd hifi-enthousiast ook expert op het gebied van akoestiek. Op zijn website SoundScapes.nu publiceert hij onder andere artikelen over hifi-projecten waar hij mee bezig is, en schrijft hij op zeer toegankelijke wijze over `moeilijke zaken` als akoestiek in de luisterruimte en schone stroom. Dit artikel over de PowerPlant Premier van PS Audio geeft een zodanig goed inzicht in de werking en klankmatige resultaten van deze bijzondere regenerator/lichtnetfilter dat we vroegen of we het mochten doorplaatsen. Deze week deel 2 van dit uitgebreide artikel. Deel 1 leest u hier, deel 3 hier, en deel 4 leest u hier.

Het aansluiten van de PPP op het net geschiedt met een los bijgeleverd netsnoer; de fase dient op de onderste lip van de netaansluiting te komen, zo blijkt uit navraag bij PS Audio. Na aansluiting op het net levert de PPP te allen tijde beveiligde en geregenereerde stroom aan de IsoZones die als "altijd-aan" geschakeld zijn -- dus onafhankelijk van de powerschakelaar voorop het apparaat.

Het loont zeker de moeite om een goed afgeschermd en op klankmatige eigenschappen geselecteerd netsnoer te gebruiken om de PPP met het lichtnet te verbinden. Een volgens mij zeer betaalbaar en uitstekend afgeschermd netsnoer is dat van Belden, wat PS Audio ook aanprijst als hun eigen snoeren het budget overstijgen.

De PPP is in mijn huis verbonden met een dedicated audiogroep. Deze groep is in de meterkast voorzien van een ouderwetse 16A smeltpatroon. Bij het aansluiten van apparaten is het vanzelfsprekend raadzaam om de correcte fase te respecteren, indien zulks al van belang was toen de apparaten nog op de normale wijze op het lichtnet werden aangesloten.

Het apparaat, uitgevoerd in fraaie zwarte metalen behuizing, is nieuw uit de doos gekomen en heeft een week nodig gehad om op stem te komen; er is in die eerste week wat meer rust in het hoog gekomen, maar toch is van meet af aan duidelijk dat er een upgrade van formaat heeft plaatsgevonden.


EDITORS' CHOICE