Synergistic Research


Jan de Jeu | 27 december 2002 | B&W

Power Cords, Interconnects & Speaker Wire

Al heel lang kom ik de naam Synergistic Research tegen. Meestal in de vorm van artikelen in de Amerikaanse audio pers, o.a. in het enige Amerikaanse blad waar ik een abonnement op heb; Stereophile. Zonder uitzondering zijn de kritieken lovend, met name van de A/C Power Cords en de uit de gelimiteerde toplijn van dit merk afkomstige ‘Designers’ Reference’ interlinks en luidsprekerkabels. Al bijna even lang controleer ik met enige regelmaat of er zich inmiddels al een Nederlandse importeur voor dit kabelmerk gemeld heeft. Niet omdat ik exemplaren uit deze toplijn wil beproeven maar eerder omdat dit nu eens een kabelfabrikant is die er rekening mee houdt dat veel consumenten een systeem opbouwen dat samengesteld is uit componenten van meerdere merken waarbij soms ook sprake is van meerdere, onderling soms sterk uiteenlopende, ontwerp filosofieen. Deze producent vraagt zijn klanten om hun systeem te beschrijven en vervolgens adviseert hij bij dat systeem de meest geschikte kabeltypes waarbij hij kan kiezen uit vier verschillende kabel “families”.

Wanneer in de zomer van 2002, bij het bekijken van een advertentie, mijn ogen zich feesten aan de combinatie van een Power Cord uit de Active X Series en een wel zeer bevallig vrouwenlijf waar dit Cord zich tegenaan gevleid heeft, ben ik het wachten beu en besluit ik om rechtstreeks met de fabrikant zelf contact op te nemen. Na enig intensief e-mail verkeer - between Hellevoetsluis, The Netherlands and Newport Beach, California, USA – bezorgt UPS in oktober tenslotte aan mijn voordeur een grote kartonnen doos met daarin de (bijna) volledige bekabeling zoals deze fabrikant die voor mijn systeem aanbeveelt.

Synergistic Research

Synergistic Research Inc.

Veel audiofielen zullen zich kunnen vinden in de uitspraak van Ted Denney III, de Lead Designer en CEO van Synergistic Research, die stelt dat audio kabels systeem afhankelijk zijn in de zin dat geen enkel kabel ontwerp in ieder systeem even muzikaal klinkt. Hij wijt dat aan de mate waarin de verschillende systeem componenten onderling variëren; zowel in termen van hun mechanische ontwerpen als in hun subjectieve of klankmatige prestaties. Om toch in iedere bestaande set de verborgen muzikale karakteristieken naar voren te kunnen halen heeft Synergistic Research meerdere kabel geometriën ontworpen. Deze zijn, zoals gezegd, ondergebracht in vier kabel families.

Grofweg ingedeeld zouden de kabels uit de Alpha serie systemen optimaliseren die een totale waarde hebben tussen 900 en 2500 dollar. De Phase I lijn pretendeert dat te doen voor installaties met een prijskaartje tussen de 2000 en 8000 dollar, terwijl de Phase II kabels dit moeten presteren in configuraties die 7500 dollar of meer kosten. Daarboven is er nog de gelimiteerde lijn van Designers’ Reference en Resolution Reference Series kabels. Deze zijn gericht op systemen met een prijsindicatie van 15000 dollar en hoger. Hoewel in de meeste gevallen een systeem bekabeld zal kunnen worden met kabels uit dezelfde kabel familie, zullen er ook situaties zijn waarin voor bijvoorbeeld één of meerdere kabels een keuze gemaakt zal moeten worden uit een hogere, dan wel lagere familie. Kort samengevat: bij een te hel klinkend systeem zullen kabels uit een lagere klasse gekozen moeten worden terwijl bij een gemis aan informatie geopteerd dient te worden voor een kabel familie met een hogere resolutie.

Op 2 oktober 1998 heeft Synergistic Research een ‘enhancement technology’ gepresenteerd voor de Phase II en de Designers’ Reference interconnects genaamd ‘Discrete Shielding’. Discrete Shielding zou de overall performance van de interconnects verbeteren door de afscherming te bufferen van het signaalpad. In een later stadium is hier een nieuwe ontwikkeling aan toegevoegd; het “Active Shielding” principe waarbij de natuurlijke tendens van een kabel, om electronen vanuit de signaal geleiders in het dielectricum te laten lekken, gereduceerd wordt door een actieve gelijkstroom op de afscherming te plaatsen. Dit principe wordt inmiddels toegepast in zowel de gunstig geprijsde Alpha kabels als de geleiders in de duurdere kabel families. In tegenstelling tot netwerk of “box” kabels die het geluidssignaal zelf filteren wordt volgens de achterliggende theorie op deze wijze buiten de signaalbaan een barrière opgeworpen om actief de effecten van RFI te elimineren. De actieve bias wordt geleverd door zogenaamde “Mini Power Couplers”. Deze gratis bij een interlink geleverde Mini Power Coupler wordt rechtstreeks in een stopcontact geplaatst en levert de spanning die via een interface aan de bronzijde aangesloten wordt op de afscherming van de interlink of luidsprekerkabel. Op het moment dat er Active Shielding plaatsvindt zal aan het andere uiteinde van interlink of luidsprekerkabel een blauwe LED opgloeien. Voor diegenen die een verzameling Mini Power Couplers achter hun installatie iets te veel van het goede vinden levert Synergistic Research tegen meerprijs ( $1300 US Retail ) eventueel ook een Master Control Center. Dit apparaat met de maten van een gemiddeld audio component valt in een rack qua ontwerp niet uit de toon en kan de actieve afscherming verzorgen van 6 stereo paren van interlinks of 12 enkele kabels van bijvoorbeeld digitale kabels of power cords. Want niet alleen de interlinks en de luidsprekerkabels, maar ook die netsnoeren komen met de mogelijkheid van Active Shielding. Deze power cords variëren in prijs van $299,- US Retail voor de klassieke (als enige niet geschikt voor Active Shielding) A/C Master Coupler “Classic” tot $2000,- voor de Designers’ Reference Squared A/C Master Coupler.

Phase I en Phase II kennen dezelfde typen kabels, zij het dat de exemplaren uit Phase II een hogere resolutie hebben. Over hun prijzen, die onderling nogal uiteen lopen, wil ik het op dit punt nog even niet hebben. Dat komt pas bij de bespreking van de mij ter beschikking gestelde set aan de orde. De Kaleidoscope interconnects zijn vooral bedoeld voor transistor componenten, zowel gebalanceerd als single ended, verbindingen van voor- naar eindversterker en voor die gevallen waarin interlinks met grote lengte vereist zijn. Dit wordt bereikt door een gebalanceerd opgebouwde separate kabel geometrie voor zowel het muzieksignaal als het aardesignaal. Hierdoor wordt volgens de fabrikant een lagere cross-talk gerealiseerd tussen muziek- en aardegeleiders, zou er sprake zijn van een exceptioneel lage capaciteit en zou tevens een goede afscherming van RFI en EMI bereikt worden. De Luminescence interlinks zijn speciaal ontworpen om systemen waarvan de luidsprekers dicht tegen de muur aan geplaatst staan toch in staat te stellen om een diepe en brede soundstage te presenteren. Tevens zijn ze te gebruiken voor configuraties die met andere interlinks overmatig hel klinken. Veelal worden ze ingezet tussen een bron en de voorversterker waarna Kaleidoscope de verbinding tussen voor en eindversterker voor zijn rekening neemt. Looking Glass interlinks worden met hun single ended geometrie vaak gebruikt rond high performance buizen apparatuur of als high resolution interconnect tussen (met name ook analoge) bronnen en de voorversterker. De eveneens gebalanceerd opgebouwde digitale verbindingen worden verzorgd door Digital Corridor no.2 in Phase I en door Digital Corridor Reference in Phase II. De conductors zijn allen van het type Copper Matrix behalve die van de Kaleidoscope Phase II en de Digital Corridor Reference. Die twee gebruiken silver matrix conductors. De Signature luidspreker kabels worden in Phase I vervaardigd van ‘hyper pure, slow draw copper of solid core and basket woven design’ en in Phase II van ‘slow draw grain crystal, hyper pure copper’.

Hoewel ik met deze uitvoerige verhandeling nog niet alles verteld heb wat er over dit kabelmerk te zeggen is, de kabels zijn bijvoorbeeld ook in meerdere kleuren leverbaar, wil ik me op dit moment wel even hiertoe beperken. Voor de geïnteresseerden onderhoudt de fabrikant een informatieve website waar de bezoeker o.a. zelf zijn eigen kabelset samen kan stellen op grond van de gegevens die hij over zijn eigen componenten invoert. Met de vermelding dat Synergistic Research - naast de vier hiervoor gepresenteerde kabel families, waarvan de hoogste drie allemaal met de hand gemaakt worden – ook nog de Synergy Cable lijn met interlinks, video, in-wall en luidspreker kabels voor home theater, multi-room systems en custom in-wall bedrading levert wil ik dit onderdeel afronden en toekomen aan waar het toch eigenlijk allemaal om gaat; de beschrijving van de testopstelling en de klank die het geheel uiteindelijk presenteert.

Synergistic Research

Install & Connect: The Hard Way.

Uit de grote kartonnen doos komen kabels die stuk voor stuk in een mapje van bolletjesplastic gevouwen zijn. Eenvoudig en functioneel. Bijgevoegd zijn review overdrukken uit ‘Stereophile’ en ‘The Absolute Sound’. Zoals gezegd; voor deze test moet ik vrijwel alle kabels van mijn set vervangen. Vrijwel, omdat door een typfoutje van mijn kant ik slechts drie power cords ontvang in plaats van de benodigde vijf exemplaren. Laat ik dan ook maar meteen met deze zwaar uitgevoerde netsnoeren beginnen. Ze luisteren naar de naam A/C Master Coupler ‘Active’ en kosten in de Verenigde Staten 425 dollar per stuk. De niet-actieve versie moet 299 dollar opbrengen. Tot voor kort vond ik mijn vijf Lapp netsnoeren vrij stug. Nu ik de Master Couplers heb moeten temmen weet ik hoe soepel en meegaand mijn eigen electriciteitsgeleiders zijn en ben ik blij met de anderhalve meter lengte van de Amerikaanse elektriciteitskabels. Ik blijk bij het vormen van de noodzakelijke bochten iedere centimeter nodig te hebben. De aluminium verdeeldoos waar de drie massieve stekkers een plekje in vinden komt door het grote gewicht op z’n zij te liggen en is niet meer in de originele stand terug te krijgen. Wat ben ik blij dat ik zo veel ruimte achter mijn USM Haller rack heb. Aan de apparaatzijde is de stekker al even zwaar uitgevoerd en door de robuuste vormgeving lijkt het optisch alsof ze niet zullen passen in mijn CEC TL5100 cd loopwerk, de NorthStar model 4 upsampler / anti jitter device  en de NorthStar model 3 DAC. De fabrikant levert standaard bij ieder netsnoer een IEC klem die de grip van het apparaat op de stekker kan vergroten. U zult deze klem dan echter wel (middels schroeven) aan het component moeten bevestigen. Zelf heb ik gedurende de test van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt. Uiteindelijk past alles en nadat ik de kabels een flink aantal malen verlegd heb blijven zelfs de componenten weer staan op de plek waar ik ze wil hebben. Ik wijd hier expres extra over uit opdat u goed weet waar u aan begint wanneer u de aanschaf van een dergelijk exotisch exemplaar overweegt.

De onderlinge verbinding van de drie apparaten die tezamen mijn digitale frontend vormen wordt verzorgd door twee lengtes van de gebalanceerde versie van de in Phase II thuishorende Digital Corridor Reference waar een prijskaartje aanhangt van 350 dollar voor een single ended exemplaar van 1 meter. Gebalanceerd komt daar nog eens 35 dollar bij. Ja, U heeft het goed bijgehouden; we zitten inmiddels al rond 2000 dollar. En om te voorkomen dat U dat blijft doen; aan het eind noem ik het totaalbedrag. Om het signaal bij mijn Densen B100 te brengen wordt er een interlink uit de duurste kabelfamilie ingezet; de Designers’ Reference “.5” RCA interconnect met een 1 meter prijs van 1250 dollar. Het analoge signaal wordt vanaf mijn Clearaudio Champion Limited Edition draaitafel via de geïntegreerde Clearaudio Sixstream interlink doorgespeeld aan de Sphinx Project Phono Equaliser. Daar wordt het transport overgenomen door een Looking Glass Phase II interconnect met een 1 meter prijs van 650 dollar. De geluidssignalen ten behoeve van de laagweergave worden van de passieve voortrap in de Densen B100 middels een Kaleidoscope Phase II van wederom 650 dollar doorgegeven aan de Densen B300 alvorens ze via de met spades afgemonteerde, op Master Wire Tweak blokken rustende, Signature 10 full range speaker wire van 725 dollar per paar van 2,5 meter lengte bij de woofer aansluitingen van de Sonus Faber Concerto’s arriveren. Voor de hoogweergave wordt vanaf de Densen B100 eenzelfde paar ingezet waardoor er nog eens 725 dollar aan de rekening toegevoegd moet worden alvorens ook de tweeter aansluitingen van mijn luidsprekers hun signalen kunnen ontvangen.

Zowel de Densens als de Concerto’s hebben moeite met de maat spades die gebruikt is, zodat per spade slechts één pootje vastgeklemd kan worden. Wanneer gaan de heren fabrikanten onderling toch eens een standaardmaat afspreken zodat dit soort problemen tot het verleden zullen behoren. Zoals beloofd heb ik het totaalbedrag uitgerekend en dat komt op 6045 dollar. Wanneer de twee ontbrekende power cords erbij geleverd waren – nu blijven de Densen versterkers gedurende de test uitgerust met Lapp netsnoeren - zou daar nog eens 850 dollar bijgekomen zijn en was het een bedrag van 6895 dollar geworden. Voor een dergelijke som geld mag je een stuk kwaliteit verwachten. So:…… let’s hear some music!

Synergistic Research

First things first.

Bij het aansluiten van de apparatuur is rekening gehouden met de fase. Verder zijn de spelregels in acht genomen die door de fabrikant geformuleerd zijn. De eerste 48 uur is er continu gespeeld. Zoals aanbevolen door middel van het inzetten van een burn-in disk. Daarna is er 24 uur continu muziek gedraaid. Wanneer er geen burn-in disk beschikbaar is raadt deze kabelproducent aan om 96 uur continu muziek te draaien alvorens met het luister proces te beginnen. Hij tekent verder aan dat met name de kabels uit de Phase II, de Resolution Reference en de Designers’ Reference series 200 tot 300 uur nodig hebben om goed in te branden. Gedurende die inbrand periode heb ik echter niet uitsluitend naar het blauwe licht gekeken dat door de LED’s over de installatie, de achterliggende muur en het plafond verdeeld wordt. Hoe fraai dat ook is. Het geeft in visuele zin het effect alsof er achter mijn installatie een gedimde blacklight bron opgesteld is. Op dat licht is mijn Antoinette acuut verliefd. Met het uiterlijk van de kabels heeft ze aanvankelijk minder op maar ook dat verandert gedurende de weken dat ze in het systeem geïntegreerd zijn. 

Now can I hear some music?

Ik heb dus ook gedurende die eerste dagen al geluisterd. Wat meteen opvalt is de energieke kracht en het schonere geluid. De eerste week haal ik af en toe de Mini Power Couplers van het net. Iedere keer wanneer ik dat doe mis ik echter iets. Dit maakt dat ik na een week alleen nog maar op deze “verlichte” wijze naar mijn systeem wil luisteren. Het gevolg daarvan is weer dat ik daarna ’s avonds gedurende het laatste gedeelte van een luistersessie vaak de kamer verlichting uit laat met uitzondering van een klein lampje bij de installatie dat slechts brandt op de momenten dat ik mijn draaitafel op enigerlei wijze moet bedienen. Voor de cd drive heb ik aan het licht van de blauwe LED’s voldoende. Eén van de eerste dingen die me opvallen is dat deze kabels inderdaad die vele inspeeluren nodig hebben. Gedurende de eerste weken blijft er een gestage verbetering optreden in de zin dat het beeld steeds opener wordt. Vanaf het begin zet het vers bekabelde systeem een wat groter beeld neer, waarbij met name de diepte toeneemt. Ik hoor het bijvoorbeeld in het openingsnummer van de cd van Harry James. Maar er is meer. Zijn trompet lijkt substantiëler in de ruimte aanwezig te zijn. Alsof er een grotere innerlijke kracht in het systeem schuilt dan voorheen; een dynamiek van binnenuit die deze kabels nodig lijkt te hebben om eindelijk vrij te kunnen komen. Het is dit verschijnsel dat de meeste indruk op mij maakt en dat ik in de weken waarin ik de kabels kritisch beluister bij iedere gedraaide cd en lp opnieuw waarneem. En zoals vaker het geval is bij veranderingen die ik aanbreng in het systeem, ben ik me er nog het meest van bewust wanneer het effect niet optreedt; namelijk wanneer ik de twee stekkerblokken met de tien daarin residerende Mini Power Couplers van het “Active” systeem de stroom ontzeg.

Synergistic Research

Please?

Oké, ik zal wat concreter ingaan op mijn luisterervaringen. Naast het reeds beschreven effect laten de A/C Master Couplers beter horen welke details er in de nulletjes en eentjes, dan wel groeven verborgen liggen dan mijn eigen Lapp netsnoeren. De Lapp’s betekenen een stapje vooruit wanneer zij vergeleken worden met standaard wisselstroomgeleiders. Maar de stap van standaard naar A/C Master Coupler is duidelijk een grotere. Hoger oplossend vermogen, een schoner geluid en meer druk. 

Via de hier geteste lichtblauwkleurige Looking Glass Phase II interconnect levert het nummer “Stimela” van de lp “Hope” van Hugh Masekela misschien een fractie ruimtelijkheid in maar het krijgt daarentegen wel meer drive en body en doortekening in het lage middengebied en de bassen. Een toegenomen pace & rythm is opvallend bij het draaien van de lp van Robbie Williams. Bijvoorbeeld in het nummer “Straighten up and fly right.” De grotere kracht in het laag en de toegenomen definitie zijn ook opvallend bij het afspelen van de eerste kant van “Svarta Bjorn”. Op de eerste avond dat ik deze phonokabel kritisch beluister heb ik twee phonotrappen aan het net hangen omdat er een potentiële koper van mijn Clearaudio Basic langskomt. Op het moment dat ik deze voortrap via de Synergistic Research kabel hoor vraag ik me af waarom ik hem eigenlijk wegdoe. De te grote helderheid waar ik me enige tijd aan geërgerd heb is volledig verdwenen en het geluid is zoals ik het me wens. 

Het tweede analoge interconnect van Synergistic Research zorgt ervoor dat mijn verwachtingen hoog gespannen zijn. De lichtgroen gekleurde Designers’ Reference “5” is tenslotte een kabel die ruim twee maal zo duur is als mijn referentie van de afgelopen jaren. Qua ruimtelijkheid ontlopen de twee elkaar niet veel en zou ik in een blinde test het antwoord schuldig moeten blijven op de vraag welke hierin nu meer excelleert. Mijn eigen kabel is helderder. Het is de body en de doortekening in met name het laag van de Synergistic Research die indruk maken. De zangeres Marlena Shaw in het eerste nummer van de cd Tourist is meer mens, haar stem krijgt meer borst. Datzelfde geldt voor Ella Fitzgerald en haar bigband op de cd waarop zij songs van Cole Porter vertolkt. Op deze manier wil ik inderdaad “All through the night.”

De imposant uitziende zwartkleurige Kaleidoscope Phase II wordt tussen de beide Densens geplaatst teneinde de signalen voor versterking aan te leveren die uiteindelijk via de woofers van de Concerto’s tot leven moeten komen. Dat dit met verve gebeurt blijkt o.a. uit de fraai gedetailleerde, gecontroleerd strakke weergave van de werkelijk prachtige barokwerken van Boccherini, Sammartini, Scarlatti, Vivaldi, Biber en Corelli zoals die vastgelegd zijn op de tijdelijk geleende, geheel met buizen apparatuur opgenomen, lp “Die Röhre”.

Enige tijd geleden heb ik tijdelijk de gebalanceerde digitale Apogee Wide Eye in mijn systeem uit mogen proberen. Die kabel liet op alle audiofiele parameters mijn eigen Gotham GAC-2 exemplaren achter zich en ik heb serieus overwogen om er twee aan te schaffen. Wat me daarvan weerhield was de wetenschap dat ik op korte termijn minimaal twee andere merken zou kunnen beoordelen waaronder Synergistic Research. Met de witte Digital Corridor Reference klinkt Jane Monheit in “Somewhere over the Rainbow” niet alleen dichterbij, maar ook sterker in de ruimte aanwezig. Hetzelfde geldt voor haar piano. Stem en instrument hebben een duidelijke contour die eerder vloeiend dan scherp afgebakend is. Geen sprake van het zo gevreesde digitale randje. Aanzet en uitklinken van tonen zijn goed te volgen. De definitie en natuurlijke vanzelfsprekendheid die ik me herinner van de 110 Ohm’s Apogee kabels komen terug in het geluidsbeeld. Het toont wederom aan hoe goed de Apogee’s zijn. Met hun 1 meter prijs van 62 euro zijn ze iets duurder dan de Gotham’s maar bijna 300 euro goedkoper dan het hier geteste type. Of het extra stukje drive en doortekening dat ik met de Digital Corridor Reference hoor die 300 euro meerprijs waard is kan ik voor een ander niet beoordelen. Feit blijft dat, nu ik er eenmaal kennis mee gemaakt heb, ik dat stukje zeker zal missen op het moment dat de kabels retour moeten naar de USA. 

En dan de Signature Ten luidsprekerkabels. Ze vervangen mijn StraightWire’s die ongeveer de helft kosten. Rachelle Ferrell heeft dit jaar een cd uitgebracht met live opnamen die gemaakt zijn in de jaren 1991-1997. Eén van de nummers, “Don’t waste your time”is een stukje stem acrobatiek waar ik rillingen van krijg. Nu is dat nog erger geworden. Het hoog is zonder rafeltjes of harde randjes, loepzuiver en zeer gedetailleerd zonder dat het scherp of vermoeiend wordt. Ik ken mensen die dit wel vermoeiend vinden maar dat heeft meer met het genre muziek te maken. Ook de gitaar in het eerste nummer van kant twee van de dubbel lp van Pink Floyd “The Wall”, “Goodbye Blue Sky”, klinkt zuiver als bronwater. Het op mij af stromende laag in het nummer “Another Brick in the Wall”op kant één is massief, fraai doortekend, en heeft drive. De op de achtergrond klinkende, op het schoolplein spelende, kinderen in datzelfde nummer lijken plotseling beter te kunnen articuleren. Datzelfde geldt voor de kinderen die even later zingen; “Hé teacher, leave those kids alone!”. Ook de term “uit volle borst” krijgt hier reliëf.

Synergistic Research

Well ...

De door Synergistic Research specifiek op mijn componenten afgestemde bekabeling weet - in combinatie met de voor een schoner en krachtiger geluid verantwoordelijke netsnoeren van hetzelfde merk - aan mijn configuratie een groot klankbeeld te ontlokken dat gekenmerkt wordt door detaillering, definitie, dynamiek en drive. De gebruikte kabels zijn daar ieder afzonderlijk in meerdere of mindere mate debet aan maar ook hier geldt wat ik al eens eerder tegengekomen ben bij een volledig met Nirvana bekabelde set; wanneer alle kabels afkomstig zijn van het merk Synergy Research lijkt het resultaat, synergie (?), uit te groeien boven de som van de afzonderlijke delen. Het unieke actieve aspect van de geteste kabels is er verantwoordelijk voor dat de genoemde kwaliteiten meer vanuit de bron zelf afkomstig lijken te zijn, ongeacht of het daarbij nu om een stem of een instrument gaat. Met name deze “power from within” laat het beeld verschuiven van hifi naar een vorm van muziekbeleving waar men nog maar moeilijk buiten kan wanneer men er eenmaal gedurende enige tijd aan blootgesteld is. Deze uitspraak formuleer ik overigens met enige aarzeling omdat ik me realiseer dat er momenteel geen Nederlandse distributeur voor deze kabels is en dat er aan een aankoop via internet meerdere haken en ogen zitten. Zo wordt daardoor de prijs van deze toch al niet goedkope kabels bijvoorbeeld nog eens vermeerderd met 3,7 % invoerrechten en 19 % BTW. Voor een in deze kabels geïnteresseerde Nederlandse consument is het dan ook te hopen dat zich alsnog een vaderlandse importeur meldt die er in slaagt om bij de Amerikaanse fabrikant een interessante inkoopprijs te bedingen.  

Leverancier:

Momenteel is er geen Nederlandse importeur voor deze kabels. Meer informatie over de fabrikant.

Synergistic Research Inc.
501 Superior Avenue
Newport Beach
California 92663 USA
Tel:  1.949.642.2800
Fax:  1.949.642.2900
e-mail: service@synergisticresearch.com
internet: www.synergisticresearch.com

Gebruikte apparatuur

CEC TL 5100 belt drive cd transport
North Star model 3 24/96 DAC
North Star model 4 24/96 upsampler / anti jitter device
Clearaudio Champion Limited Edition draaitafel met OEM RB300 ST arm en Clearaudio Sixstream interconnect
Clearaudio Victory H MC element
Sphinx Project Phono Equaliser
Densen Beat B100 geïntegreerde versterker
Densen Beat B300 eindversterker
Sonus Faber Concerto luidsprekers
Sonus Faber fixed stands
Interlinks: Siltech G3: ST18, ST48, SQ28, SQ80. Synergistic Research: Designers’ Reference “.5”, Looking Glass Phase II, Kaleidoscope Phase II
Gebalanceerde digitale interlink: Gotham GAC-2, Synergistic Research Digital Corridor Reference
Speakerkabel: Straightwire Encore, Synergistic Research Signature Ten 
Accessoires: USM Haller audiorack, Standesign muurbeugel met Creaktiv resonantie absorberend plateau, Clearaudio Matrix platenwasmachine, Master Base 1, Purist audio design system enhancer, Ortho Spectrum AV Harmonizer HM8, granieten platen, Master Wire Tweak, Gryphon Exorcist, AH! AC noise killer, Audio Agile Clear 2 lichtnetfilters, Schaffner filter, Lapp netkabels, Synergistic Research A/C Master Couplers “Active”power cords, van Medevoort polechecker, separate audiostroomgroep en HMS wandcontactdoos.

Gebruikte CD`s

- Harry James. Comin’from a good place. 1978. Sheffield Lab. 10006-2-M
- St. Germain. Tourist. 2000. Blue Note. EMI France. 7243 5 28201 2 8
- Ella Fitzgerald. Ella Fitzgerald sings the Cole Porter songbook. 1997. Verve. 537 257-2.
- Jane Monheit. Come dream with me. 2001. Via Records. 4029758279427.
- Rachelle Ferrell. Live in Montreux 91-97. 2002. Blue Note Records. 7243 5 38564 2 7.

Gebruikte LP`s

- Hugh Masekela. Hope. Triloka Records.2002. Gold Circle Entertainment. GT 77502-1
- Robbie Williams. Swing when you’re winning. 2001. Chrysalis Records Ltd. 2435368261
- Kari Bremnes. Svarta Bjørn. Kirkelig Kulturverksted. Ars-FXLP 200
- Stuttgarter Kammerorchester. Die Röhre. 1999. Tacet-L74.
- Pink Floyd. The Wall. 2LP.1979.Harvest. 1A154-63410 (158-63410A +B)