NIEUWSDynaudio

Muzikale luistersessie Dynaudio en AudioQuest


Redactie HiFi.nl | 29 oktober 2011 | Dynaudio

Dynaudio was in het Beatrixgebouw vertegenwoordigd met een luisterruimte, die alle drie de dagen van AV-NU op veel bezoekers kon rekenen.

Het merk had dan ook een aantal luidsprekers uit de nieuwe Focus serie opgesteld, die in München ook al op een enthousiast publiek konden rekenen. Achterin de ruimte vond je de complete familie opgesteld, maar het ging hier natuurlijk vooral om het beluisteren. Daar werden vooraan in de ruimte twee Focus 260 vloerstaande speakers voor ingezet. Twee weken terug schreven we al over de Dynaudio show rond de nieuwe Confidence Signature bij het Arnhemse filiaal van HOBO, hier uiteraard ook aanwezig, maar in Utrecht lag de focus meer op, inderdaad.. 

Dynaudio Focus 260 (PHOTO40)

Voor iedere luisterimpressie werden de luidsprekers steeds kort geïntroduceerd door Edwin Vlieger van Dynaudio, die er duidelijk plezier in had deze jongens voor te mogen stellen. Hij vertelde onder meer over het ontwerp, de stijl, en de veranderingen ten opzichte van de in 2005 voor het eerste uitgekomen, uiterst succesvolle Focus modellen - waar de serie een vernieuwing van is. Zo is er een nieuwe vorm en behuizing, is de serie uitgebreid met een extra vloerstaand model, en is ook de walnoothouten finish een aanpassing die de nieuwe Focus modellen klaar maakt voor de volgende periode. 

De luidsprekers werden aangestuurd vanuit een aantal digitale bronnen. Ernaast trof je een presentatiemodel van de T748 van NAD aan, maar met de aansturing vanuit onderstaande laptops werd ook al 24-bit kwaliteit geleverd. AudioQuest was immers van de partij om naast alle denkbare soorten kabels (HDMI, FireWire, USB met 30-pins iPod connector..) ook de kennis op het gebied van computer audio te delen. Donald Fagen klonk niet eerder zo goed. 

(PHOTO40)

In de luisterruimte trof je ook aan aantal opstellingen van AudioQuest aan; de kabelexpert was sowieso in meerdere zalen aanwezig om de apparatuur met elkaar te kunnen `verbinden`. Bij Dynaudio werd er echter ook mee `geëxposeerd`, waardoor je onder meer onderstaande verzameling kon bekijken, en je in de vitrines de diverse prijswinnende modellen van het merk aantrof. 

Een greep uit het assortiment van AudioQuest (PHOTO40)

Bj de luistersessie rond de Focus 260 was er ook een presenterende rol voor AudioQuest weggelegd. Edwin Vlieger werd in zijn verhaal bijgestaan door Jules Withagen, sales manager bij de kabelgigant, die uitweidde over de verschillende typen die in deze opstelling aan bod kwamen. Daarnaast was er een interactieve rol voor het luisterend publiek, doordat er tijdens de muzikale intermezzo`s verschillende varianten van de kabels voorbij kwam, waarbij men steeds aan kon geven of kabel `A` danwel kabel `B` de betere was. Op basis van de reacties leek, ongeacht de keuze voor een bepaald kabeltje, voornamelijk de luisteraar de winnaar van deze quiz. Genieten!

(PHOTO40)

MERK

EDITORS' CHOICE