NIEUWSDynaudio

Exclusieve Dynaudio Confidence show

Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2011 | Dynaudio

Dat Dynaudio uitgebreid vertegenwoordigd zal zijn op de AV-NU in Utrecht volgende week, dat wisten we natuurlijk al. Maar dat is niet alles dat het merk met ons te delen heeft. Aanstaande zaterdag 15 oktober is er namelijk al een exclusieve Dynaudio-show bij HOBO Hifi in Arnhem, om hifi-liefhebbers niet tot het volgende weekend te laten wachten op een demonstratie van de Deense topmodellen.

Voor het eerst zal Wilfried Ehrenholz, oprichter en enig eigenaar van Dynaudio International, de nieuwe Dynaudio Confidence Signature en Mk2 modellen publiekelijk in Nederland presenteren. Hij zal zaterdag de 15de zelf vertellen over de geschiedenis van de Deense luidsprekerfabrikant, en zijn persoonlijke rol hierin. Daarnaast zal hij uitgebreid stilstaan bij de ontwikkeling van de nieuwe Dynaudio Confidence Signature en Mk2 luidsprekers.

Wilfried Ehrenholz heeft, vanwege zijn grote passie voor muziek en muziekweergave, een fascinatie ontwikkeld voor enerzijds het verbeteren van het opnameproces en anderzijds de reproductie van muziek. Om zijn opleiding tot elektrotechnicus te bekostigen begon Wilfried met het distribueren van luidsprekerunits van Scandinavische makelij. Maar zelfs de beste tweeters en woofers stelden hem niet tevreden. Zijn technische achtergrond en hoog ontwikkelde gehoor maakten hem duidelijk dat het beter moest kunnen. Vandaar de oprichting van Dynaudio in 1977. Het ontwerpen van luidsprekers met een authentiek en bovenal eerlijk geluid is het grote streven van deze Deense fabrikant. Wilfried Ehrenholz vervult hier tot op de dag van vandaag een belangrijke rol in: hij staat aan de wieg van ieder ontwerpproces en werkt hierin nauw samen met het ontwikkelingsteam van Dynaudio.

De aanwezige geïnteresseerden krijgen in vier verschillende sessies uitleg over de processen die vooraf gaan aan de introductie van een luidsprekerlijn zoals de Confidence Mk2 serie. Tijdens deze sessie zal Wilfied Ehrenholz een introductie verzorgen en daarna eventuele vragen beantwoorden. Hierna zal er een luistersessie plaatsvinden met de nieuwe Confidence C4 aangestuurd door het Engelse elektronicamerk Chord Electronics.

De (Engelstalige) sessies zullen plaatsvinden om 10:00 uur, 12:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur. Aanmelden voor deze sessies is niet nodig, er is echter wel een beperkt aantal plaatsen. Overigens zijn ook alle andere modellen van Dynaudio op deze dag demonstratieklaar opgesteld; neem dus gerust eigen CD’s mee!

Adres:
HOBO hifi
Koningstraat 21
Arnhem
026 – 442 74 21
Website Hobo
Website Dynaudio

MERK

EDITORS' CHOICE