AV-NU 2011: Dimex met Cambridge Audio

Redactie HiFi.nl | 06 oktober 2011 | Cambridge Audio

Wie je ook tegen zult komen in de Jaarbeurs Utrecht tijdens AV-NU 2011 op 21, 22 en 23 oktober, is Dimex. Zij zijn onder meer aanwezig met Cambridge Audio, en tonen bijvoorbeeld de 71BD en 651 BD Blu-ray spelers, de iD100 en de DacMagic.

Cambridge Audio neemt de 751BD en de goedkopere 651BD Blu-ray spelers mee. De 71BD won onlangs nog een Eisa Award. De 751BD is een universele 3D ready Blu-ray disc player, die DVD Video, DVD-Audio, Super Audio CD (SACD), HDCD, CD, digitale muziek en foto’s kan afspelen. Volgens Cambridge Audio is de 751BD ook voor HomeCinemaliefhebbers het optimale werktuig. Er zijn twee apart configureerbare HDMI aansluitingen voorhanden waarmee 3D signaal naar verschillende displays gestuurd kan worden.

Van Cambridge Audio is ook de iD100 aanwezig, een volledig digitaal iPod dockingstation. Digitale signalen worden zonder verlies onttrokken aan iPhone, iPad en iPod Touch. De iD100 ondersteunt alle Apple bestandsformaten, inclusief Lossless; een bit-perfect digitaal signaal met de laagst mogelijke jitter wordt via een externe DAC naar een versterker gestuurd of naar een AV-receiver met een digitale ingang.

Je kunt ook de DacMagic van Cambridge Audio gaan bekijken. Dit apparaat zorgt volgens Cambridge Audio voor een dramatische verbetering van de digitale signalen waardoor muziek en game-enthousiasten hun collectie in een totaal ander daglicht kunnen beluisteren. De DACMagic is voorzien van een uitgebreide reeks aansluitingen waaronder S/PDIF, Toslink en USB. Hierdoor kan vrijwel elke digitale signaalbron worden gebruikt, van PC-geluidskaarten tot dockingstations en netwerkapparaten met soundbridges. De BT 100 een speciaal ten behoeve van de DacMagicPlus ontwikkelde Blue-tooth dongle. Hij speelt alle audioformaten van een Bluetooth apparaat – zoals Spotify en games.  

Van Cambridge Audio kun je ook diverse modellen uit de Azur serie bekijken, zoals de 551R, 651A, 851A en 851C. Cambridge Audio wordt geïmporteerd door Dimex. Dimex toont en demonstreert dit jaar Audio Control, Bel Canto, Cambridge Audio, Cardas, Definitive Technology, Flashpower, Magnum Dynalab, Spendor en Stealth Acoustics in ruimte 211. Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van AV-NU 2011.

MERK

EDITORS' CHOICE