De iD100 van Cambridge Audio

Redactie HiFi.nl | 14 januari 2011 | Cambridge Audio

Ook Cambridge Audio stond dit jaar op de CES. Daar presenteerde zij een aantal van haar nieuwe aanwisten. Één van die nieuwe aanwinsten is een dockingstation: de iD100.

De iD100 ondersteund alle Apple bestandsformaten, inclusief Lossless; een bit-perfect digitaal signaal met de laagst mogelijke jitter wordt via een externe DAC  naar een versterker gestuurd of naar een AV-receiver met een digitale ingang. De iD100 is ook ontworpen om de alsmaar groeiende groep van luisteraars die van streaming gebruik maken te bedienen, denk aan YouTube, iTunes en iPlayer. Voor optimaal gebruikersgemak wordt de iD100 met een eigen afstandsbediening geleverd. Van de aangesloten Pad,Pod of Phone kan de oplaadfunctie uitgeschakeld worden om werkelijk alle mogelijke interferentie te elimineren die tussen een Apple apparaat en de hifi apparatuur zou kunnen optreden.

Bij het ontwerpen van de iD100 heeft Cambrdige audio zich gehouden aan het principe ‘Less is more’. De constructie is van zilverkleurig of zwart geëloxeerd massief aluminium. Doordat een groot aantal adaptors wordt meegeleverd, kan vrijwel elk iApparaat aangesloten worden. Er is ook rekening gehouden met het milieu: stand-by verbruikt de iD100 minder dan 1 Watt.

The iD100 communiceert met en bedient de navolgende modellen: iPad, iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G (vliegtuigstand aanbevolen), iPod Touch (1e, 2e, en 3e generatie), iPod Classic en iPod Nano (3e, 4e en 5e genaratie). De iD100 is verkrijgbaar voor 275 euro. Cambridge Audio heeft nu een speciale actie; de iD100 en de DacMagic zijn tijdelijk samen verkrijgbaar voor 599 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE