Nieuw: Cambridge Audio DacMagic


Redactie HiFi.nl | 13 september 2008 | Cambridge Audio

(ingezonden mededeling)

Met de opkomst van digitale -op computers gebaseerde- muzieksystemen werd de noodzaak gevoeld een betaalbare DA converter op de markt te brengen. Cambridge Audio’s upsampling DACMagic is speciaal daarvoor ontwikkeld. Hiermee wordt het volgens de fabrikant mogelijk het signaal van PC, netwerkserver, spelconsole of standaard CD of DVD speler beduidend te verbeteren.Dit apparaat zorgt volgens Cambridge Audio voor een dramatische verbetering van de digitale signalen waardoor muziek en game-enthousiasten hun collectie in een totaal ander daglicht kunnen beluisteren. Cambridge Audio’s passie om het geluid dat in opnamestudio’s opgenomen werd zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven resulteerde in de DACMagic, waarmee het Engelse bedrijf een standaard neerzet voor de meest veeleisende audiofiel. De meeste hoogwaardige D/A omzetters vallen in de prijsklasse rond 1500 euro en de verwachting is dan ook dat de DACMagic, die slechts 450 euro kost de audiomarkt stormenderhand zal veroveren.

De DACMagic is voorzien van een uitgebreide reeks aansluitingen waaronder S/PDIF, Toslink en USB. Hierdoor kan vrijwel elke digitale signaalbron worden gebruikt, van PC-geluidskaarten tot dockingstations en netwerkapparaten met soundbridges. De twee Wolfson DACs zorgen voor een uitstekend stereobeeld. Ze worden ondersteund door een reeks van digitale filters die ervoor zorgen dat individuele instellingen flexibel toegepast kunnen worden. De sleutel tot dit alles is het gepatenteerde Adaptive Time Filtering (ATF™) een upsampling techniek die in samenwerking met het Zwitserse Anagram Technologies is ontwikkeld. Hiermee worden 24bit/192kHz muzieksignalen dramatisch verbeterd. Een 32-bits Digital Signal Processor (DSP) onderdrukt ‘’jitter’’, iets dat speciaal bij signalen die van een PC-harddisk afkomen zeer effectief is.

Al in 1994 introduceerde Cambridge Audio al een DACMagic ten behoeve van een signaalverbetering van de toenmalige CD spelers. Dit apparaat verwierf grote faam en incarneerde in vele versies.
De digitale revolutie is er de oorzaak van dat de CD inmiddels niet meer de enige signaalbron is en er kwam behoefte aan de wedergeboorte van deze legendarische DACMagic waardoor zwaar gecomprimeerde internetbestanden weer echt tot leven kunnen komen. Door het aansluiten van
PlayStations (PS2 and PS3)™ Xbox and Xbox 360s™, wordt zelfs aan gaming een nieuwe dimensie toegevoegd. Ook voor gebruikers van home cinemasystemen die hun DVD-speler ook voor het afspelen van CD’s gebruiken en merkten dat er toch iets aan ontbrak zal de DACMagic veel kunnen betekenen.
Het ge-upsampelde signaal kan zowel ongebalanceerd (RCA-connectoren) als gebalanceerd (XLR-connectoren) op de beste analoge versterkers worden aangesloten.Prijs en beschikbaarheid:
De Cambridge Audio DACMagic is leverbaar vanaf november 2008 voor een adviesprijs van 450 euro.

EDITORS' CHOICE