Cambridge Audio’s 751BD Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2011 | Cambridge Audio

Cambridge Audio introduceert de 751BD speler. Deze Blu-ray speler is uitgerust met een volledig metalen behuizing, dik aluminium frontpaneel en akoestisch gedempt chassis.

De 751BD is een universele 3D ready Blu-ray disc player, die DVD Video, DVD-Audio, Super Audio CD (SACD), HDCD, CD, digitale muziek en foto’s kan afspelen. De speler is voorzien van een draadloos werkende dongle waardoor de 751BD zo uit de doos op het internet aangesloten kan worden. BD Profile 2.0 -BD-Live en Bonus View worden ook ondersteund.

DVDA en SACD kunnen afgespeeld worden via de HDMI poort of zeven analoge uitgangen. Er zijn vijf Wolfson DAC’s ingebouwd die ervoor zorgen dat elk audiokanaal de hoogst mogelijke kwaliteit biedt. Daarbovenop is er nog de Anagramm Q5 192kHz upsampling die afkomstig is van de prijzenwinnende 840C CD speler. Volgens Cambridge Audio is de 751BD ook voor HomeCinemaliefhebbers het optimale werktuig. Er zijn twee apart configureerbare HDMI aansluitingen voorhanden waarmee 3D signaal naar verschillende displays gestuurd kan worden.

Ook aanwezig is decodering van Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Deze formaten kunnen ook als bitstream aangeboden worden waardoor een AV receiver deze intern kan decoderen. Met het heldere display is configureren simpel uit te voeren, je wordt stap-voor-stap door de mogelijkheden geleid. Zelfs tijdens het afspelen kunnen On Screen menu’s benaderd en aangepast worden ten behoeve van totale signaal-optimalisering.

De 751BD speler is waarschijnlijk leverbaar vanaf april 2011. Hij is zowel in zwart als in zilver verkrijgbaar.

MERK

EDITORS' CHOICE