NIEUWSEnergy

Energy ESW en ESW-V subwoofers

Redactie HiFi.nl | 22 januari 2008 | Energy

(ingezonden mededeling)

Energy introduceert vier nieuwe subwoofers die volgens de fabrikant allemaal prima in staat zijn om een goede lage tonen weergave te garanderen. De beste modellen zijn terug te vinden in de ESW-V serie, maar ook liefhebbers met een kleiner budget komen aan hun trekken met de ESW modellen. Van beide series zijn er een 8 inch en een 10 inch beschikbaar.



In beide series wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige componenten en unieke Energy vindingen als Ribbed Elliptical Surround woofers. Deze laatste vinding is een woofer conusrand die een hoog elliptische vorm heeft om een grotere slag beweging te kunnen maken. Om te voorkomen dat tijdens deze in- en uitgaande beweging de rubber rand zal indeuken, en zo vervorming zou kunnen produceren, zijn er opstaande ribben in aangebracht. De Ribbed Elliptical Surround zorgt dus voor een grotere slagbeweging zónder dat er vervorming optreedt. Zo kan er bij grotere frequentie bereiken (lees diepere bassen) gebruik worden gemaakt van kleinere woofers dan anders mogelijk zou zijn.

De ESW modellen, uitgevoerd in zwart essen, zijn geconstrueerd volgens het bas-reflex systeem. De naar voren afstralende baspoort gecombineerd met een versterker tot 400 Watt, zorgen zo voor een krachtige, voelbare laagweergave. De ESW modellen zijn leverbaar vanaf 299 euro.



De pianolak afwerking van de ESW-V modellen maakt dat deze subwoofers zowel uit als in het zicht een aanwinst zijn in het interieur. De geweven composiet-glasvezel woofer is gekoppeld aan hoogwaardige versterker met dynamische vermogens tot maar liefst 1200 Watt. De aansluitmogelijkheden laten niets te wensen over en maken zo dat de V modellen volgens de fabrikant de best betaalbare “higher end” subwoofers op de markt zijn, prijzen beginnen bij 599 euro.


EDITORS' CHOICE