KlankBart goed vertegenwoordigd op ISE 2013

Tijdens ISE is er ook dit jaar weer volop aandacht voor home cinema. Veel grote spelers zijn de komende dagen te vinden Amsterdam. Enkele belangrijke merken worden in Nederland vertegenwoordigd door distributeur KlankBart. Wij vroegen Bart van Vreedendaal waar we zeker op moeten letten in de RAI.

Adeo (stand 1N73)
“Nieuw zijn de multiformaatschermen waarmee je bijvoorbeeld kunt kiezen tussen 16/9 en 21/9 projectie, en de curved frame schermen. Adeo produceert veel verschillende type projectieschermen. Frame schermen, maar ook gemotoriseerde projectieschermen. Voor elke thuisbioscoop heeft Adeo een scherm.”

avielo by projectiondesign (stand 1M27)
“Barco heeft recent een deel van de aandelen van projectiondesign gekocht, met deze nieuwe sterke partner erbij zal dat zich verder focussen om de marktpositie in deelmarkten high end home cinema, 3D projectie, de simulatiemarkt en de projectoren voor de postproductie te verbeteren. Op de ISE heeft projectiondesign een heel grote stand, onder andere de nieuwe 21/9 projector is te bewonderen.”

DVDO en Fortress (stand 1N53)
“Deze twee merken hebben geen zelfstandige stand, maar maken deel uit van de Home Cinema Europe stand. Nieuw bij DVDO zijn de Edge Green videoscaler/switch en de DVDO Air waarmee je draadloos HDMI kan sturen. Fortress maakt veel verschillende soorten bioscoopstoelen in verschillende stijlen, waarbij bijna alles mogelijk is: bredere stoelen, gemotoriseerd voeteneinde, love seat, noem maar op. Uniek bij Fortress is dat alle stoelen D-Box voorbereid leverbaar zijn. Op de ISE staat een aantal stoelen opgesteld in de bioscoopruimte op de Home Cinema Europe stand, en ook buiten de demoruimte staan er nog wat meer stoelen die je even rustig kan bekijken.”

Gefen (stand 1M80)
“Heel interessant op de stand van Gefen is de introductie van het nieuwe domotica systeem. Een heel eenvoudig programmeerbaar systeem waarmee je in enkele uurtjes een domotica systeem kan inrichten waarmee je dan je TV, audioapparatuur en eventueel je verlichting mee kan bedienen. Het systeem werkt met een wizard waarmee je een html pagina ontwerpt welke dan vervolgens kan openen met een willekeurige browser, dus het maakt niet uit of je een iPad, iPhone of Android telefoon of tablet hebt.”

Screen Excellence (stand 6N132)
“De specialist op het gebied van akoestisch transparant geweven schermen introduceert dit jaar twee nieuwe producten. Zo is de SLIM-serie een nieuw, dunne vezel ondiep kader projectiescherm, uitgerust met het Enlightor 4K akoestisch transparant projectie oppervlak. Verder is de MFR, dat staat voor Multi Format Retractable, een verder geëvolueerde versie van de RM2-T. Het MFR scherm is het meest geavanceerde oprolbare scherm, dat zich gemotoriseerd aanpast aan de beeldverhouding van het getoonde bronmateriaal.”


EDITORS' CHOICE