Artikelen van Quintijn BultermanReview Bluesound Node X: een decennium aan streaming audio

Gepubliceerd op 11 mei 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2023-05-11 BluenodeXAls we tien jaar teruggaan in de tijd, zag het streaming audio landschap er heel anders uit. Veel was nog in ontwikkeling of stond zelfs nog in de kinderschoenen. De eerste reviews van de Node series, waren in april 2013. En Bluesound was niet de eerste op de markt, maar deed wel heel veel dingen goed. Dingen waar wij als audioliefhebbers juist naar op zoek waren. Nu hebben we een speciale uitvoering van de Node X, the 10th anniversary edition. Of zou de X onderdeel zijn van een treasure hunt? “X marks the spot.”
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins PI5 S2: de Apple Airpods Pro Killer?

Gepubliceerd op 25 januari 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
Bowers & Wilkins PI5 S2 reviewDe Bowers & Wilkins PI5 S2 is een update van de S1 versie. Voor ons is het echter een primeurtje, omdat we ontdekten dat we die S1 nooit getest hebben. De PI7 S1 wel, overigens. Maar laten we eerlijk zijn, ieder excuus dat we kunnen verzinnen om lekker lang te luisteren naar nieuwe head-fi, is in onze ogen al snel goed. Dus dat doen we dan ook met heel veel liefde.
lees verder>>

Review Edifier S1000W: een speaker niet op zijn uiterlijk beoordelen

Gepubliceerd op 11 januari 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2022-11-12 EdifierS1000W_1Het merk Edifier heeft ons in het verleden vaker verrast. En heeft tegenwoordig ook in-ears en hoofdtelefoons in de productlijn zitten. Iets waar we erg over te spreken zijn is de betaalbaarheid versus de kwaliteit die je daar doorgaan voor terugkrijgt. Op de vraag of we de nieuwe S1000W wilden testen, was het antwoord dan ook direct "Ja!". Onze bevindingen lees je hier.
lees verder>>

Review Apple AirPods Pro (tweede generatie): toevallig ook een beetje hifi

Gepubliceerd op 10 januari 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
review Apple AirPods Pro 2_1We hebben een kleine theorie en die spookt al wat langer door het hoofd. Apple wilde graag een vinger in de pap, als het aankwam op personal audio. Daar zijn ze al jaren op aan het bouwen, eigenlijk al sinds de iPod. Toen ze de stap maakten richting bluetooth in-ears hebben ze, misschien wel per ongeluk, een kwalitatief stukje hifi ontwikkeld. Niet omdat het de audiokwaliteit het uitgangspunt was, maar meer als bijkomstigheid van het proces. Of is dat vergezocht...?
lees verder>>

Review Bowers & Wilkins Px8: 5-sterren-headfi

Gepubliceerd op 7 januari 2023
Auteur: Quintijn Bulterman
2022-09-28 BenWPx8_11Toen we enige tijd geleden de Bowers & Wilkins Px7S2 hebben getest, gingen we door een emotionele achtbaan. We waren verrast, verblijd, verward en verbaasd. Totdat we te horen kregen dat er nog een model boven zou komen. Dat is de PX8 geworden. En na weken lang wachten, hebben we de Bowers & Wilkins Px8 eindelijk goed kunnen beluisteren en testen. Maar maakt de Px8 de belofte waar? En van ons weer 'B&X'-gelovigen?
lees verder>>

Review HiFi Rose RS520: evolutie

Gepubliceerd op 29 november 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2022-09-26 HifiRoseRS520Inmiddels zijn we op een tijd en plaats in de geschiedenis, waar muziek en video iets vluchtigs is. En zelfs niet eens meer een product dat tastbaar is. Geen cd of blu-ray meer. Muziek luisteren is een kwestie van een digitale knop op een touchscreen. Dus waarom zou je geen hifi-apparaat in huis halen wat dit concept volledig omarmt? Het nieuwste wat er qua hifi-evolutie te verkrijgen is. Zou dat de HiFi Rose RS520 kunnen zijn? Daar gaan we achter komen.
lees verder>>

Review Jabra Elite 7 Pro

Gepubliceerd op 21 november 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
2021-09-01 JabraElite7ProUit het huidige pakket van in-ear toepassingen van Jabra selecteerden we de Elite 7 Pro, een volgens de makers revolutionair product dat voorzien is van Jabra MultiSensor Voice-technologie die de beste gespreksfuncties van zijn klasse biedt. Maar hoe zit het met de audiokwaliteiten bij muziekweergave?
lees verder>>

Samsung T7 Shield: snelle opslag in je binnenzak

Gepubliceerd op 4 oktober 2022
Auteur: Quintijn Bulterman
Samsung T7 Shield _1Opslag is een belangrijk onderwerp voor muziekliefhebbers. Of het nu gaat om een fraaie lp-collectie, fysiek in de kast, of een digitale bibliotheek op een computer, server of externe SSD. In die laatste categorie hebben we eerder al eens gekeken naar de oplossingen van Samsung, waaronder de Samsung Portable SSD T7. Wat maakt dat de externe SSD's van deze fabrikant zo populair zijn?
lees verder>>

EDITORS' CHOICE