Artikelen van Eric van SpeldeReview NAD D 3020 wereldprimeur

Gepubliceerd op 2 september 2013
Auteur: Eric van Spelde
NAD D 3020 reviewIn 1978 introduceerde NAD de revolutionaire 3020 geïntegreerde versterker, één van de meest gewaardeerde en best verkochte versterkers ooit, Op High End München in mei 2013 vierde het merk zijn veertigste verjaardag, en toonde er trots de moderne opvolger: de D 3020.
lees verder>>

Verslag Van den Hul-demonstratie Hi-Fi Klubben

Gepubliceerd op 29 juli 2013
Auteur: Eric van Spelde
Van den Hul demonstraties Hi-Fi KlubbenHi-Fi Klubben in Hilversum verzorgde onlangs een presentatie met niemand minder dan Aalt Jouk van den Hul. Min of meer een thuiswedstrijd voor de in deze plaats geboren en opgegroeide Van den Hul. En wie dacht dat het alleen maar over audiokabels zou gaan die avond, kwam bedrogen uit. De inmiddels 75-jarige muziekliefhebber pur sang is van meer markten thuis, en kan er geanimeerd over vertellen.
lees verder>>

De zelfbouwspeakers van Marcel Donk getest - AudioCell I en IV

Gepubliceerd op 20 juli 2013
Auteur: Eric van Spelde
Audio Cell I en IVTwee jaar geleden ging Max Delissen naar een rustige buitenwijk van Amsterdam om daar kennis te maken met Marcel Donk en een aantal redelijk imponerende zelfbouwluidsprekers van diens hand. Ondergetekende had het nog makkelijker, want Marcel kwam in een gehuurde bestelauto naar Rotterdam om de AudioCell I en IV in mijn huiskamer te demonstreren. Het resulteerde in een aangenaam dagje muziek luisteren met randapparatuur van divers pluimage.
lees verder>>

Block PS 100 platenspeler

Gepubliceerd op 7 juli 2013
Auteur: Eric van Spelde
audioblock ps100Vanaf een paar duizend euro koop je een platenspeler meestal 'a la carte' & loopwerk, toonarm en element worden apart uitgezocht en aangeschaft, waarbij de montage en het afregelen aan de klant of de dealer wordt overgelaten. Dat klinkt vervelend, maar in de praktijk wil de doorgewinterde analoogliefhebber zelf vaak 'aan de knoppen zitten'. De arm een klein beetje hoger of lager, iets meer of minder naalddruk: het heeft allemaal invloed op het gehoormatige resultaat zonder dat je direct van 'goed' of 'fout' kunt spreken.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE