Artikelen van Garmt van der ZelMultitest projectoren <2.000 euro

Gepubliceerd op 16 september 2004
Auteur: Garmt van der Zel
Multiprojectortest HiFi.nl (c) Xingo

Er is op dit moment een kleine revolutie gaande in de wereld van de ‘Home Theater’ projectoren: waar vroeger kapitalen moesten worden neergelegd om een acceptabel beeld te krijgen, kun je tegenwoordig al voor iets meer dan €1000 een beeld van 2 meter breed in de huiskamer toveren, waar 10 jaar geleden nog het tienvoudige voor moest worden neergeteld.

Garmt van der Zel en Bjorn Mateijssen van HiFi.nl testen de Themescene H30, Epson TW10H en Infocus Screenplay 4805.

lees verder>>

DVDO iScan HD scaler

Gepubliceerd op 10 juni 2004
Auteur: Garmt van der Zel
DVDO iScan HD ScalerStel, u hebt de mogelijkheid om een wat oudere plasma TV, LCD TV of projector te kopen voor een lage prijs (of u bent reeds in het bezit van een dergelijk apparaat). Met hooggespannen verwachtingen sluit u voor de eerste keer (vaak via composite) uw DVD-speler aan en… Een totale teleurstelling valt u ten deel.
lees verder>>

Workshops bij HVT show

Gepubliceerd op 20 mei 2004
Auteur: Garmt van der Zel
HVT workshops (c) XingoOp de eerste dag van de HVT open dagen werd er in Studio 2 van Polyhymnia een workshop gegeven over de historie van surround, van mono via Quad naar SACD door Hans Lauterslager (die in de jaren `50 voor Philips Classics werkte) in samenwerking met Latham en HVT.
lees verder>>

een Subwoofer (voor Home Theater)

Gepubliceerd op 13 mei 2004
Auteur: Garmt van der Zel
Dali Helicon subWaar de gemiddelde verstokte 2-kanaals audiofiel tot voor kort (en vaak nog steeds) gruwelt bij het horen van het woord ‘subwoofer’, zijn er toch de laatste tijd subs op de markt die wel degelijk een heel positief effect hebben op muziek-weergave.
lees verder>>

Cinemateq picture optimizer plus

Gepubliceerd op 6 mei 2004
Auteur: Garmt van der Zel
Cinemateq picture optimizer plusBij de naam van dit product zult u zich afvragen wat het precies is. Om het u makkelijker te maken zal ik zeggen dat we hier te maken hebben met een ‘video scaler’. Aangezien de meesten van u nu nog steeds niet zullen weten wat de functie is van zo’n apparaat zal ik dat uitgebreid uitleggen.
lees verder>>

Beelddossier 3 - Testen

Gepubliceerd op 15 april 2004
Auteur: Garmt van der Zel
BeelddossierIn dit derde, en laatste, deel van het "Beelddossier" worden van alle eerder genoemde types beeldweergevers een aantal populaire modellen getest.
lees verder>>

Beelddossier 2 - Projectoren

Gepubliceerd op 8 april 2004
Auteur: Garmt van der Zel
Hoe werkt... Beelddossier

Deel 2 uit het HiFi.nl Beelddossier. Met aandacht voor oa: LCD, DLP, CRT, aansluitopties, progressive scan, digitale projectoren, afstellen/calibratie, toekomstverwachtingen en conclusie.

lees verder>>

Beelddossier 1 - TV

Gepubliceerd op 1 april 2004
Auteur: Garmt van der Zel
Beelddossier

In een drieluik bespreekt HiFi.nl-auteur Garmt van der Zel alles met betrekking tot "Beeld", in deel 1 aandacht voor TV, de verschillende technieken en de voor- en nadelen. In deel 2 en 3 respectievelijk aandacht voor projectie en een aantal concrete testen.

lees verder>>

EDITORS' CHOICE