Artikelen van Eric de BoerReview: Maya Fridman - REIÐ (lp)

Gepubliceerd op 7 mei 2021
Auteur: Eric de Boer
Maya Fridman – REIÐ (LP)Afgelopen jaar bracht het audiofiele Utrechtse label TRPTK REIÐ uit op diverse (digitale) media. Het album van de Russisch-Nederlandse artieste Maya Fridman combineert neo-klassieke cello-arrangementen met zang, populaire muziek en dromerige, weidse verkenningen. Dankzij een samenwerking met PUUR avd is het album nu ook op vinyl verschenen.
lees verder>>

Review: Geri van Essen - Cleaned The Windows (digitaal)

Gepubliceerd op 26 april 2021
Auteur: Eric de Boer
Geri van EssenGeri van Essen brengt haar tweede album getiteld Cleaned The Windows uit via Tiny Room Records, het in Utrecht huizende indie label van Stefan Breuer. Op het album komen heden en verleden samen in een melancholische en rustige setting van intieme folkmuziek.
lees verder>>

Review: Solution (lp)

Gepubliceerd op 13 april 2021
Auteur: Eric de Boer
SolutionNederland heeft een halve eeuw geleden toch wel enkele mooie progressieve muzikale parels voortgebracht. Het debuutalbum van de Groningse band Solution is daar absoluut een fraai voorbeeld van. Ter ere van het vijftigjarige bestaan van dit album brengt Music On Vinyl het album opnieuw uit, op gelimiteerd knaloranje vinyl.
lees verder>>

Review: Richard Barbieri - Under A Spell (cd)

Gepubliceerd op 10 april 2021
Auteur: Eric de Boer
Richard BarbieriHet zal nog best lang duren voordat de wereld de huidige pandemie voorbij is. Ook op muzikaal vlak. Richard Barbieri's vierde langspeler Under A Spell is een album, dat beinvloed is door de vreemde tijden waarin artiesten (en de rest van de wereldbevolking) sinds een jaar leven, is een mooie soundtrack waarin de dromerige staat van het huidige leven is verwoord in muziek.
lees verder>>

Review: Empyrium - Uber Den Sternen (LP)

Gepubliceerd op 20 maart 2021
Auteur: Eric de Boer
EmpyriumMet Uber Den Sternen brengt het Duitse gezelschap Empyrium niet alleen hun zesde langspeler uit, die release valt ook niet geheel toevallig samen met het vijfentwintigjarige bestaan van het platenlabel Prophecy Productions. Het album is een wonderschone reis door de West-Duitse natuur, aangevuld met folklore in een niets minder dan sprookjesachtige setting.
lees verder>>

Review: Joost Lijbaart - Free (cd)

Gepubliceerd op 25 februari 2021
Auteur: Eric de Boer
Joost Lijbaart Het moment dat je als muzikant wordt gedwongen tot bezinning kan tot bijzondere dingen leiden. Drummer/ percussionist Joost Lijbaart zag zich door de coronapandemie ineens aan huis gekluisterd, wat leidde tot Free, een solo-album dat al jaren broeide in de creatieve geest van de 53-jarige artiest.
lees verder>>

Review: Gazpacho - Fireworker

Gepubliceerd op 17 september 2020
Auteur: Eric de Boer
GazpachoMet Fireworker weet het Noorse Gazpacho haar alweer elfde album te presenteren. De Noorse art rock band, die bekendstaat om zijn intieme en atmosferische manier van musiceren, raken op het nieuwe album flink wat emoties. Op een volledig eigen, intrinsiek melancholische en bombastische manier, natuurlijk.
lees verder>>

Primephonic: een toekomst voor klassieke muziek

Gepubliceerd op 16 september 2020
Auteur: Eric de Boer
Primephonic 2020Het streamen van muziek is niet meer weg te denken uit de manier waarop de consument tegenwoordig luistert. Thuis, onderweg of zelfs in de sportclub worden miljoenen nummers beluisterd, al dan niet met aandacht. Waar populaire muziekdiensten hun aanbod en geluidskwaliteit steeds uitbreiden en verbeteren, is er echter een groep muziekliefhebbers die daar vaak niet vinden wat ze zoeken: een goede manier om klassieke muziek te vinden en te beluisteren. Primephonic richt zich op die groep, met een op maat gemaakte app en een immer toenemende catalogus.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE