Artikelen van fotograaf Sander van der HeideOp bezoek bij Rhapsody: Zellaton, Thrax, Schnerzinger, Döhmann, Nagra én Grimm

Gepubliceerd op 5 februari 2022
Auteur: Sander van der Heide
Thrax bij Rhapsody_1Er zijn van die dagen in je leven die je zelfs jaren later kan herinneren als de dag van gisteren. Ik heb het niet eens over een specifieke dag, zoals een trouwdag of de geboorte van een kind, maar een moment dat je iets intens hebt beleefd, waardoor je alles nog goed kan herinneren. Misschien was het je eerste kus, of een wereldschokkende gebeurtenis op het nieuws, waardoor je zelfs tot aan de geur, geluiden, je emoties weer alles voor de geest kan halen. Nou was mijn bezoekje in juli 2021, aan één van de luisterdagen bij super high performance hifi-specialist Rhapsody, niet eens zo aangrijpend, dat ik precies weet wie er aanwezig waren, hoe warm het was en hoe het daar rook. Een ding weet ik echter nog heel goed: hoe het heeft geklonken...
lees verder>>

B&O Play Beolit 12 Airplay Speaker, a case of beauty

Gepubliceerd op 10 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Beolit 12

B&O Play is het onlangs geïntroduceerde submerk van het Deense Bang & Olufsen. Steekwoorden bij het merk zijn: Portable, Intuïtief en Betaalbaar. Ofwel, B&O wil haar publiek verbreden en probeert de jeugd op deze manier binnen te halen als een nieuwe generatie klanten. Vraag is of deze betaalbare lijn van B&O ook voor deze doelgroep betaalbaar genoeg is.

Het idee van Bang & Olufsen is om autonome producten onder de B&O Play-vlag uit te brengen. Apparaten die niet in een B&O-set hoeven worden opgenomen, maar uit de doos in hun eentje zijn te gebruiken. Al zou je het niet zeggen, de Beolit 12 werd voorgegaan door de Beosound 8. Niet alleen het geluid is anders, maar ook het ontwerp. Het strakke en typerende gebruik van aluminium in de Beosound 8, maakt plaats voor warmere kleuren en materialen als rubber, plastic, geanodiseerd aluminium en leer.

lees verder>>

Apple Store Amsterdam geopend

Gepubliceerd op 3 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Apple Store AmsterdamVanaf zaterdag 3 maart, 10u heeft ook Nederland een Apple Store, op het Leidseplein in Amsterdam. Een aantal dagen geleden mocht de pers alvast een kijkje komen nemen, en HiFi.nl was erbij. Precies honderd jaar geleden opende het modehuis Hirsch & Cie haar kledingwarenhuis aan het Leidseplein in Amsterdam. In dit gebouw wordt vandaag weer een warenhuis geopend, met ditmaal geen kleding in de schappen, maar iPods, iPads & iPhones. Waar eens de dames uit de betere kringen hun robes lieten aanmeten, kan men nu advies op maat krijgen over Alles Apple. Vandaag opent Apple de deuren (en hoe) van haar `Flagship` Apple Store in Amsterdam, afgelopen donderdag ging ik alvast langs voor een impressie.
lees verder>>

Meridian combo-presentatie: M6 + 818 + Sooloos app

Gepubliceerd op 1 maart 2012
Auteur: Sander van der Heide
Meridian M6 - 14 januari 2012

Gebruikmakend van de internationale aantrekkingskracht van de ISE-beurs in Amsterdam, presenteerde importeur Viertron afgelopen maand drie nieuwe Meridian-producten die medio maart op de markt komen. Genodigden waren Nederlandse Meridian dealers, Europese Meridian-importeurs en relaties.

Hifi.nl in de laatste categorie plaatsend, gingen we met volle verwachting naar hartje Amsterdam om in Kochxbos Gallery al het nieuwe moois te aanschouwen en vooral te beluisteren.

lees verder>>

ASSA 2011 Verslag

Gepubliceerd op 1 maart 2011
Auteur: Sander van der Heide
Studio Alkmaar Audio Show (c) Xingo (c) Xingo (c) Sinds de AH-actie met voetbalplaatjes is mijn zoontje van 8 jaar helemaal in de ban van de voetbalclubs (hij raakt zelf echter geen bal aan). Afgelopen zaterdag kon ik hier mooi misbruik van maken door te vragen of hij het AZ-stadion wel eens van binnen wilde zien.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE