ARTIKELMeridian

Meridian combo-presentatie: M6 + 818 + Sooloos app

Gebruikmakend van de internationale aantrekkingskracht van de ISE-beurs in Amsterdam, presenteerde importeur Viertron afgelopen maand drie nieuwe Meridian-producten die medio maart op de markt komen. Genodigden waren Nederlandse Meridian dealers, Europese Meridian-importeurs en relaties.

Hifi.nl in de laatste categorie plaatsend, gingen we met volle verwachting naar hartje Amsterdam om in Kochxbos Gallery al het nieuwe moois te aanschouwen en vooral te beluisteren.

Onderstaande foto geeft goed weer wat we aantroffen. Gezelligheid alom en voor het netwerken een goede sfeer. Voor het bekijken van de M6 speakers en bovenal het beluisteren, ondervonden we in deze setting wat meer problemen. Lichtelijk teleurstellend ook, een ouderwetse saaie conferentiekamer (en liever zelfs twee: eentje voor het beluisteren en bewonderen van de apparatuur en eentje voor de gesprekken) heeft dan onze voorkeur. Maar we hebben ons hier niet door laten weerhouden en vol goede moed geprobeerd een goede eerste indruk te krijgen.

Sooloos Core Control App voor iPad
Allereerst de vernieuwde Sooloos app. Het heeft even geduurd, maar de grote verandering ten opzichte van de vorige versie is de toevoeging van album covers. Voorheen was het zoeken in een grote lijst titels, nu kun je visueel je keuze maken en met je vinger de albumhoes aanraken van het album wat je wilt beluisteren. Het lijkt nu meer op het bedieningspaneel van de Sooloos Control 15. Het is dan ook geen update, maar een compleet nieuwe app voor de iPad, genaamd Sooloos Core Control App en werkt met elk Sooloos Digital Media System. Herkenbaar is dan ook de Swim, Select en Edit modes van de Control 15, een internetradio-browser, het linken van zones en overzetten van play queues tussen zones.

De versie die wij te zien kregen was nog geen officiële release en op de ene iPad verliepen de grafische animaties soepeler dan op de andere iPad. Tevens misten we de mogelijkheid om het album artwork van de spelende track in het groot te bekijken en door een veegbeweging naar een volgende track te gaan.

De Focusfunctie is ook opgenomen in deze app. Gebaseerd op de ingevoerde metadata kun je in een enorme bibliotheek van tracks gericht op een bepaald genre, artiest of tijdperk een queue aanmaken. Hoe beter en meer je de tracks van metadata hebt voorzien, hoe beter de functie werkt. Dat is dan ook gelijk een nadeel ten opzichte van een functie als Genius in iTunes, die op basis van een database online voor jou een lijst aanmaakt, hier hoef je slechts een paar gegevens bij je track vermeld te hebben. In het filmpje valt dan ook te zien dat bij de keuze van het album Moon Safari van Air en de toevoeging dat ik alleen Acid Jazz tracks wil horen, toch nog steeds een album van Ace of Base in de lijst staat.

 

De vernieuwde Sooloos app is gratis verkrijgbaar voor Sooloos-gebruikers.


EDITORS' CHOICE