NIEUWSApple

Apple Store Amsterdam

Redactie HiFi.nl | 22 februari 2012 | Apple

Na 246 filialen in de Verenigde Staten en 33 in het Verenigd Koninkrijk krijgt ons taalgebied dan eindelijk ook een Apple Store. Het merk opent zaterdag 3 maart een zaak op het Leidseplein in Amsterdam. 

De Apple Store in Amsterdam is de eerste in de Benelux. De afgelopen tien jaar schoten er wereldwijd ruim 350 filialen uit de grond, en dan hebben we het nog niet over de `Napple` Stores die zonder licentie in Azië ten tonele verschenen. Uiteraard kun je in Nederland al op veel plaatsen terecht voor producten van Apple, maar dat betreft in geen enkel geval een winkel van Apple zelf. 

De Apple Store in Amsterdam zal zeven dagen per week geopend zijn, op donderdag t/m zaterdag zelfs van 9 tot 22u. Zaterdag 3 maart is (toevallig?) de week voordat de iPad 3 volgens de geruchten in Apple Stores geïntroduceerd zal worden. Het is mogelijk dat de iPad 3 een 8 inch scherm heeft, kleiner dan zijn voorgangers, omdat er uitvoerig getest is met dat formaat. Experts zijn echter van mening dat het scherm waarschijnlijk 9.7 inch groot zal zijn, net als de iPad 2, te meer omdat Steve Jobs in 2010 gezegd heeft dat die afmeting het minimale formaat is voor een goede tablet. Andere geruchten rond de iPad 3: een langere levensduur van de batterij, een betere camera, een snellere processor en een scherper scherm. 

Kijk ook eens op onze Apple Special


EDITORS' CHOICE