ASSA 2011 Verslag

Sinds de AH-actie met voetbalplaatjes is mijn zoontje van 8 jaar helemaal in de ban van de voetbalclubs (hij raakt zelf echter geen bal aan). Afgelopen zaterdag kon ik hier mooi misbruik van maken door te vragen of hij het AZ-stadion wel eens van binnen wilde zien. De afspraak was gemaakt: Hij mocht foto’s maken en rondneuzen terwijl papa een paar uur luidsprekers ging beluisteren.

Voor de derde keer is het AZ-stadion de locatie voor de jaarlijkse Audio Show van Hifi-winkel Studio Alkmaar. Het is precies de goede plek. Op de tweede etage is een centrale ruimte waar drankjes en hapjes kunnen worden genuttigd, iedereen met elkaar wat kan kletsen en aan de randen enkele importeurs hun waren hebben uitgestald. Zo verkocht Nutters audio de nodige Vinyl en CD’s.

Het hoofdtoneel vindt echter plaats in 6 grote ruimtes hieromheen. Sommige importeurs deelden zo’n ruimte (zoals Sound E-motions en Music Reality), anderen hadden een eigen ruimte (Servi-Q en More Music). Ik schat zo ongeveer 20 meter lang en 8 meter breed. Dit resulteerde in een ruime opstelling, waarbij men weinig last had van eerste reflecties van de muren en dreunerige laagopbouw die bij kleine ruimtes nogal eens kan ontstaan. Er werd overal op een prettig luister niveau afgespeeld en desondanks had men weinig last van overspraak van de andere ruimtes.

In sommige ruimtes waren soms 3 of 4 luisteropstellingen gemaakt, wat goed kon, maar ook betekende dat je soms een tijdje moest wachten om een bepaalde set te kunnen horen. Ik heb geprobeerd zoveel mogelijk uit de tijd te halen die was gegeven, maar heb toch een paar toppers moeten missen (de Revel Ultima Studio 2 en de Raidho C3).

Als nieuweling op deze audio show, heb ik gewoon niet geweten dat er op de derde etage ook nog van alles was te beluisteren. ASR, Vincent, Meedevoort, Triangle, Chario en Kemp heb ik zo niet eens gezien en hoorde later dat ik niet de enige was. Niet alleen jammer voor mij, maar ook jammer dat de importeurs boven het misschien wat rustiger hadden.


EDITORS' CHOICE