Artikelen van fotograaf Paul VermeulenHi-Visit AudioXperience

Gepubliceerd op 14 maart 2014
Auteur: Max Delissen
AudioXperience Winkel

Het is alweer een kleine vijf jaar geleden dat AudioXperience voor het laatst door Hifi.nl is bezocht in het kader van een Hi-Visit. Er is sindsdien heel wat veranderd bij deze eigenzinnige hifi-winkel die is gevestigd in het Brabantse dorp Nuenen. Hoogste tijd dus om er weer eens een kijkje te gaan nemen. 

lees verder>>

Verslag AV-NU 2010: deel 3

Gepubliceerd op 2 november 2010
Auteur: Eric de Boer
AV-NU deel 3De opgang naar de vierde etage van het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs streelt ineens andere zintuigen dan het gehoor. Op de voorlaatste etage vol importeurs en a/v apparatuur staat namelijk een echte popcornwagen met daarachter een leuke jongedame die alle bezoekers voorziet van een vers zakje met warme popcorn. Het geeft deze etage van de show een warm tintje en de lekkernij vond dan ook gretig aftrek.
lees verder>>

AV-NU Verslag: deel 2

Gepubliceerd op 30 oktober 2010
Auteur: Eric de Boer
AV-NU Verslag 5Na alle drukte en vele impressies van de expozaal op de benedenverdieping van het Beatrixgebouw van de Utrechtse Jaarbeurs is het een flinke overgang om weer terug in de centrale hal van het gebouw te zijn, waar veel bezoekers even tot rust konden komen onder het genot van een welverdiende kop koffie en een broodje.

Omdat de hal ook als traverse in dienst is vanaf Utrecht C.S. en winkelcentrum Hoog Catharijne werden de liften en roltrappen voorzien van kaartcontroleurs, wat geheel niet hinderlijk was. De organisatie van AV-NU had perfecte controle over de bezoekers, die op hun beurt overal terecht konden met vragen als de voor de show opgehangen grote informatieborden niet genoeg informatie zouden bieden. Prima in orde, dus.
lees verder>>

Woonbeurs 2010 – meer aandacht voor Hifi en AV

Gepubliceerd op 28 september 2010
Auteur: Max Delissen
Woonbeurs 2010 (c) XingoDe Woonbeurs 2010 in de Amsterdamse RAI is nog in volle gang op het moment dat dit verhaal wordt opgetekend. Veel lezers van HiFi.nl zullen wellicht de wenkbrauwen fronsen. Woonbeurs? Wat heeft dat met hifi te maken? Die vraag is eenvoudig te beantwoorden. Op een enkele (gefortuneerde of fortuinlijke) uitzondering na zullen de meeste hifi- en muziekliefhebbers geen `dedicated` luisterruimte hebben, en zullen ze binnen hun dagelijkse inrichting een plekje moeten vinden voor hun hobby. Dat dit behalve praktisch ook mooi kan wordt dit jaar groter dan ooit getoond op de woonbeurs.
lees verder>>

KNVB Dealerdagen 2010 in Zeist

Gepubliceerd op 15 september 2010
Auteur: Redactie HiFi.nl
KNVB Dealerdagen 2010 (c) XingoOok dit jaar bundelden een aantal distributeurs en importeurs hun krachten om tijdens een gezamenlijk presentatie in het sfeervolle bezoekerscentrum van het KNVB trainingspark in Zeist hun nieuws te tonen aan vertegenwoordigers van de vakhandel.
lees verder>>

Go Vinyl!

Gepubliceerd op 15 augustus 2010
Auteur: Max Delissen
Go Vinyl!Toen de Compact Disc ruim 25 jaar geleden in één grote zwiep de langspeelplaat van de markt veegde, waren er zelfs onder verstokte hifi-fanaten veel mensen die geen cent meer gaven voor de toekomst van die kwetsbare, maar prachtig klinkende zwarte schijven. Met hele verhuisdozen tegelijk werden platenverzamelingen letterlijk bij het grof vuil gezet. Inmiddels heeft de geschiedenis ons geleerd dat de lp een taaiere rakker was dan iedereen dacht.
lees verder>>

Op bezoek bij: Jeroen van Dillen

Gepubliceerd op 3 augustus 2010
Auteur: Bert Dekker
Jeroen van Dillen (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (cMuziek speelt voor veel mensen een grote rol in hun leven. Voor sommigen is dat niet genoeg, zij genieten pas echt van muziek als de weergave ook op een hoog peil staat. We maken kennis met Jeroen van Dillen, muziekliefhebber pur sang én trotse bezitter van een hoogwaardige audioset, waar hij terecht trots op is.
lees verder>>

Marantz TT-15 – analoog design

Gepubliceerd op 1 april 2010
Auteur: Max Delissen
Marantz TT-15 (c) Xingo Over de wederopleving van de langspeelplaat als geluidsdrager hoeven we het eigenlijk niet meer te hebben. Dat vinyl eigenlijk nooit helemaal weg is geweest geldt onder audiofielen als een gegeven, maar bij de `gewone` muziekliefhebber is plaatjes draaien wel degelijk lang uit beeld geweest. Toch zijn een aantal fabrikanten van geluidsapparatuur stug doorgegaan met het aanbieden van platenspelers en versterkers met phonotrappen, en een daarvan is Marantz.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE