Artikelen van fotograaf Kilian BakkerZo positioneer je luidsprekers

Gepubliceerd op 20 maart 2016
Auteur: Kilian Bakker
positioneringIedereen weet, dat bij het zoeken naar een nieuwe woning, de locatie uiterst belangrijk is. Voor de juiste opstelling van luidsprekers geldt eigenlijk hetzelfde ....
lees verder>>

Bel Canto CD3T

Gepubliceerd op 9 januari 2012
Auteur: Kilian Bakker
Bel Canto CD3T (c) XingoHet bescheiden formaat van de eOne `schoenendoos` behuizing heeft Bel Canto eigenaar en hoofdontwerper John Stronczer er nooit van weerhouden om de kleine kastjes royaal te bedelen met goed uitgedokterde circuits. Het nieuwste Bel Canto Design familielid is daar een goed voorbeeld van; een fraai CD-loopwerk met een hoogwaardig loopwerk, hoge mate van databuffering en twee gedegen digitale uitgangen. Het draagt de naam CD3T en scoort qua uiterlijk goed op de punten vormgeving en afwerking. Klein maar fijn is zeer van toepassing op deze Amerikaanse schijfuitlezer.
lees verder>>

Recensie Marantz CD6004

Gepubliceerd op 7 november 2011
Auteur: Kilian Bakker
Marantz CD6004Marantz heeft sinds de tweede helft van de jaren `80 een gedegen reputatie hoog te houden wat betreft robuuste en hoogwaardige CD-spelers. Dat het nieuwe CD6004 model één trede boven de instap-5000 serie staat, laat zich niet raden uit het voorkomen of de weergave. Zonder auditie, dus puur als waarneming vanuit de prijs zou men deze speler wel eens verkeerd kunnen inschatten want juist op dit prijsniveau weten Ken Ishiwata en zijn Marantz ontwerpteam zich steeds weer te bewijzen als ware kunstenaars op het gebied van optimaliseren.
lees verder>>

Neat Acoustics Motive SE2

Gepubliceerd op 17 juni 2011
Auteur: Kilian Bakker
Neat Motive SE2 (c) Xingo (c) Xingo (c) Xingo (c) Onlangs werd een van mijn favoriete compact-floorstanders herzien; de Motive 2 van het aimabele Engelse Neat Acoustics. Overigens blijft de standaard uitvoering voorlopig leverbaar naast de doorontwikkelde versie. Met een totaal andere hoogfrequent-unit en een in verschillende compartimenten verdeelde klankkast had het nieuws van een nieuwe kleine Motive vloerstaander direct mijn onverdeelde aandacht. De standaard Motive 2 zorgde reeds voor groot luisterplezier, net als de Petite SX mini monitoren die met een aanstekelijke levendigheid en souplesse te werk gingen. Voor wie niet of minder goed bekend is met Neat, volgt eerst een beknopt stuk geschiedenis.
lees verder>>

Harbeth P3ESR

Gepubliceerd op 6 augustus 2010
Auteur: Kilian Bakker
Harbeth P3ESRRuim twee decennia geleden introduceerde Harbeth een weergever met een geijkt mini-monitor formaat. Met de HL-P3 wilde Harbeth`s eigenaar en hoofdontwerper Alan Shaw een waardige opvolger voor de BBC LS 3/5a introduceren. Behalve een even neutrale als muzikale weergave stonden een zeer constante productiekwaliteit en een daadkrachtigere weergave op het menu.
lees verder>>

NEAT Acoustics Petite SX

Gepubliceerd op 10 juli 2010
Auteur: Kilian Bakker
NEAT Acoustics Petite SX - vp (c) XingoHet Britse bedrijf NEAT Acoustics Ltd. werd in 1989 opgericht door Bob Surgeoner die reeds decennia (sinds eind jaren `60) zowel gitaar als Double Bass speelt. Paul Ryder versterkte het ontwerpteam in 2006 en is een ervaren opnametechnicus, gitarist en songwriter. Muziek, zowel opgenomen als live gespeeld staat hoog in het vaandel bij deze heren. Neat Acoustics is gevestigd in de historische kasteel-stad Durham wat in de prachtige Teesdale regio ligt en alle Neat weergevers worden daar eigenhandig ontworpen en gebouwd.
lees verder>>

Trio Jeepy

Gepubliceerd op 15 juni 2010
Auteur: Kilian Bakker
Denon DL103SA (c) Xingo Audio Technica, Denon en Nagaoka; drie innoverende bedrijven met een lange historie. Denon bestaat dit jaar maar liefst een eeuw. Er is nog een overeenkomst tussen deze drie fabrikanten: ze maken al decennia onafgebroken hoogwaardige maar betaalbare pick-up elementen. Dit trio is ondanks de digitale revolutie trouw gebleven aan de langspeelplaat.
lees verder>>

1400 euro systeem

Gepubliceerd op 20 mei 2010
Auteur: Kilian Bakker
Marantz CD6003, PM 6003 & Mordaunt-Short Aviano 2 Wanneer het HiFi-virus heeft toegeslagen is er in principe geen weg meer terug naar de microset of PC-speakers. HiFi is en blijft een kwestie van het vinden van de juiste combinatie. Wanneer een stel individuele testwinnaars als set moeten samenwerken kan het resultaat teleurstellend zijn. De verschillende apparaten in een uitgewogen weergaveketen (met de nadruk op keten) vullen elkaar aan waardoor het resultaat de som der delen overtreft.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE