Artikelen van fotograaf Jan LuijsterburgRecensie: The Sandhamn Murders (dvd-serie)

Gepubliceerd op 3 juli 2014
Auteur: Jan Luijsterburg
Sandhamm MurdersSandhamn is een schilderachtig eilandje in de archipel van Stockholm. Maar zoals al vaker in misdaadseries aangetoond, ook op rustige plekjes wordt er soms druk gemoord. De drie in deze box verzamelde verhalen, elk opgedeeld in drie afleveringen van een kleine drie kwartier, zijn gebaseerd op de boeken van de Zweedse bestsellerauteur Viveca Sten. 
lees verder>>

Disconnect – DVD

Gepubliceerd op 30 november 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
DisconnectedIedereen is tegenwoordig ‘connected’: internet is in luttele jaren een niet meer weg te denken onderdeel van de alledaagse werkelijkheid geworden. Het biedt oneindig veel mogelijkheden, die niet allemaal even gewenst zijn. In drie parallel vertelde verhaallijnen worden in Disconnect op aangrijpende wijze beruchte misstanden getoond: cyberpesten, online seks met minderjarigen en identiteitsfraude.
lees verder>>

La cinquième saison – dvd

Gepubliceerd op 14 november 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
La cinquieme saisonHet is algemeen bekend, het gaat niet goed met de wereld. Het weer verandert, planten weten niet meer wanneer ze horen te bloeien, de bijen gaan dood en het poolijs smelt. Deze processen verlopen traag, maar zo niet in La cinquième saison. Het midwintervuur wil niet branden, waarna de seizoenen het plotseling niet meer doen: het blijft winter.
lees verder>>

Atmen (dvd)

Gepubliceerd op 28 oktober 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
AtmenRoman Kogler is een zwijgzame jongen in een jeugdgevangenis. Hij bereidt zich voor op een terugkeer in de maatschappij, maar met zijn verleden in tehuizen heeft hij moeite zich iets bij een normaal leven voor te stellen. Hij vindt een baantje in het mortuarium van Wenen. Met regelmaat heeft hij moeite met ademhalen.
lees verder>>

Jazz – een film van Ken Burns

Gepubliceerd op 26 juli 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
JazzDe fameuze documentaireserie over de geschiedenis van Jazz is tegelijk een geschiedschrijving van de Verenigde Staten vanaf rond 1890. Gezien de achtergrond van Ken Burns als chroniqueur van de Amerikaanse geschiedenis in series als The Civil War, is dat niet meer dan logisch. Er worden talloze legendarische muzikanten behandeld, maar twee staan er centraal: Louis Armstrong en Duke Ellington.
lees verder>>

The Master Blu-ray

Gepubliceerd op 8 juli 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
The MasterDe nieuwe film van Paul Thomas Anderson, bekend van Boogie Nights, Magnolia, Punch Drunk Love en There Will Be Blood, riep bij de release extreem verschillende reacties op. Briljant volgens de een, saai en structuurloos volgens de ander. In ieder geval is het een volstrekt originele film, die - als je open staat voor de ongebruikelijke spanningsopbouw - veel losmaakt en oproept.
lees verder>>

De Marathon

Gepubliceerd op 14 maart 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
De MarathonHumor, dat is een lach en een traan. Beiden zijn in karrenvrachten aanwezig in het speelfilmdebuut van Diederick Koopal, tot nu toe vooral bekend van komische reclamespotjes. Het verhaal van hoe een noodlijdend garagebedrijf gered wordt door saamhorigheid van de personeelsleden.
lees verder>>

Otto Ketting - Kammersymphonie - Symfonie nr 6

Gepubliceerd op 7 maart 2013
Auteur: Jan Luijsterburg
Het verschijnen van deze CD met de laatste twee symfonieën van Otto Ketting viel samen met zijn overlijden, op 77-jarige leeftijd. Een waardig afscheid van een groot componist van aantrekkelijke, in zijn eigen tijd gewortelde muziek.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE