Artikelen van fotograaf Guido de KanterAchtergrond: Philips' geflopte digitale cassette beleeft mini-revival

Gepubliceerd op 5 juli 2019
Auteur: Guido de Kanter
Presentatie DCCOnder het motto There Is Still Music Left to Write vond op 22 en 23 juni in Eindhoven een tweedaags evenement plaats over de Digitale Compactcassette, Philips’ beoogde opvolger van het alomtegenwoordige cassettebandje dat een korte en weinig succesvolle marktaanwezigheid kende van 1993 tot 1996. Een conventie en de première van een documentaire over het formaat, compleet met een heus rode-loperevenement in het oude Natlab.
lees verder>>

Een portret van cd-ontwikkelaar Kees Schouhamer Immink

Gepubliceerd op 14 april 2012
Auteur: Guido de Kanter
Kees Schouhamer ImminkHij is een van de weinige Nederlanders die de digitale revolutie aantoonbaar heeft beïnvloed. De patenten van Kees Schouhamer Immink (1946) zijn onmisbare bouwstenen in media als cd, cd-rom, cd-r, dvd en Blu-ray Disc.Maar ondanks het zeer serieuze en invloedrijke karakter van zijn werk, laat de carrière van Schouhamer Immink zich lezen als een schelmenroman. Zijn vrije, onorthodoxe geest bracht hem in conflict met boven hem gestelden: eerst bij Defensie tijdens zijn diensttijd, later bij zijn werkgever Philips. Na zijn geruchtmakende vertrek aldaar in 1998, volgde een voortzetting van zijn loopbaan als zelfstandig uitvinder. Die maakte dat de held er warmpjes bij kwam te zitten. Kees Schouhamer Immink richt de wereld in, naar zijn eigen zin.
lees verder>>

B&W Zeppelin Air: über den Wolken

Gepubliceerd op 10 maart 2011
Auteur: Guido de Kanter
Zeppelin2-10032011Van alle iPod speakerdocks is de B&W Zeppelin (600 euro) waarschijnlijk de bekendste. Zijn sierlijke vormgeving en goede geluidskwaliteit maakten het apparaat tot een hit, zowel bij de vakpers als bij consumenten. Nu brengt B&W een sterk vernieuwde opvolger op de markt: de Zeppelin Air. “Air” verwijst naar ondersteuning voor Apple’s AirPlay, dat draadloze streaming mogelijk maakt vanaf Apple iOS-apparaten zoals de iPhone, de iPod Touch en de iPad. De signaalverwerking is digitaal geworden, compleet met upsampling en DSP, en B&W belooft een veel betere geluidskwaliteit.
lees verder>>

King-size demo met Tannoy bij Klankbeeld

Gepubliceerd op 5 november 2010
Auteur: Guido de Kanter
Klankbeeld - Tannoy - 051110Mocht Wageningen zich tijdens prins Bernhards leven nog jaarlijks verheugen op bezoek van ons vorstenhuis, nu hij er niet meer is, is het met de koninklijke glans van het Gelderse stadje wel zo’n beetje gedaan. Of toch niet? Klankbeeld, dé hifi-zaak in Wageningen, toont dezer dagen Tannoys nieuwe luidspreker de Kingdom Royal. De naam alleen al verraadt Tannoys ambitie, die nog onderstreept wordt door de omvang, het gewicht en de prijs van deze luidsprekers. HiFi.nl liet zich de kans niet ontgaan om Tannoys meest prestigieuze speakers te gaan zien en horen. Ook al omdat McIntosh tijdens de Luisterdagen van de partij is met een gloednieuwe eindversterker, de MC 452.
lees verder>>

Symphonica in Diamond: B&W bij Hobo

Gepubliceerd op 21 oktober 2010
Auteur: Guido de Kanter
Hobo - BW800 - Detail - 211010Topdrukte, zaterdagmiddag, in de binnenstad van Arnhem. Reden: Marco Borsato had Sting naar de Gelredome gehaald om een nieuwe editie van Symphonica in Rosso te verzorgen. Maar hét muzikale evenement van de dag was eigenlijk de demonstratie bij Hobo Hifi Arnhem, van de B&W 800 Diamond. Dit topmodel uit B&W’s meest prestigieuze serie werd gedemonstreerd door zijn ontwikkelaar, Dr. John Dibb. Nog nooit eerder had hij een demonstratie verzorgd bij een dealer. Een primeur.
lees verder>>

Alles over de Apple iPod

Gepubliceerd op 31 januari 2008
Auteur: Guido de Kanter
iPodDe iPod is het meest gewilde hebbeding ter wereld. Je kunt tegenwoordig bijna geen bus of trein meer instappen, geen drukke straat meer doorlopen of je ziet er wel iemand in met witte dopjes in het oor.
lees verder>>

Interview Peter Lyngdorf

Gepubliceerd op 19 oktober 2006
Auteur: Guido de Kanter
Lyngdorf AudioEen revolutie wil hij niet ontketenen. Peter Lyngdorf wil niet meer of minder dan de beleving verbeteren voor  de talloze muziekliefhebbers die in de loop der jaren geen voldoening vonden in hifi.
lees verder>>

DVD- en HDD-recording

Gepubliceerd op 31 augustus 2006
Auteur: Guido de Kanter
Pioneer DVR-540 HsToen de DVD werd geïntroduceerd werd meteen uitgekeken naar het moment dat er op schijfjes beeld in topkwaliteit kon worden opgenomen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE