King-size demo met Tannoy bij Klankbeeld

Mocht Wageningen zich tijdens prins Bernhards leven nog jaarlijks verheugen op bezoek van ons vorstenhuis, nu hij er niet meer is, is het met de koninklijke glans van het Gelderse stadje wel zo’n beetje gedaan. Of toch niet? Klankbeeld, dé hifi-zaak in Wageningen, toont dezer dagen Tannoys nieuwe luidspreker de Kingdom Royal.

De naam alleen al verraadt Tannoys ambitie, die nog onderstreept wordt door de omvang, het gewicht en de prijs van deze luidsprekers. HiFi.nl liet zich de kans niet ontgaan om Tannoys meest prestigieuze speakers te gaan zien en horen. Ook al omdat McIntosh tijdens de Luisterdagen van de partij is met een gloednieuwe eindversterker, de MC 452.Meteen begint Piet Hiensch in superlatieven te praten, als ik binnenstap bij Klankbeeld in Wageningen. Het onderwerp: de doorlopende demonstratie, bij Klankbeeld, van Tannoys gloednieuwe Kingdom Royal luidspreker. De Wageningers zijn de enige dealer in Nederland die de Kingdom Royal voert; en tot zaterdag 13 november staan ze permanent demonstratieklaar, voor iedereen die geïnteresseerd is. Ook McIntosh` MC 452 is een primeur, en beleeft bij Klankbeeld zijn Nederlandse debuut.

Als ik Klankbeeld bezoek, heeft Hiensch net het eerste weekend van de Luisterdagen achter de rug. “Onvoorstelbaar positief”, noemt hij dit eerste weekend. “Omdat ik de enige ben, kwamen er bezoekers uit het hele land, en de reacties zijn heel enthousiast.

Ik organiseer niet zo heel vaak een show,” vertelt hij, “gemiddeld zo’n twee keer per jaar. Want ik wil dat áls ik een evenement organiseer, er iets bijzonders te horen is.” Aan die voorwaarde lijkt bij deze editie van de Luisterdagen te zijn voldaan. Piet Hiensch wordt zichtbaar geestdriftig als hij over de Kingdom Royal spreekt: “Ik zit al 40 jaar in de hifi,” vertelt hij, “en ik heb al veel gehoord. Maar dit is het mooiste wat ik ooit gehoord heb.”‘Dit is me allemaal veel te positief’, denkt nu natuurlijk de kritische lezer, en niet ten onrechte. Ik dacht het zelf ook: ‘Die man overdrijft.’ Maar laat ik vast een tipje van de sluier oplichten: het geluid van de Kingdom Royal blijkt wel enige aanleiding te geven tot enthousiasme.


EDITORS' CHOICE