Artikelen van Thomas van den BosscheRecensie: Simple Audio Roomplayer+

Gepubliceerd op 29 december 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
Simple Audio RoomplayerDe Roomplayer van het merk Simple Audio is niet nieuw. De Roomplayer+ is dat wel. Nu is het zo dat het nieuwe apparaat uiterlijk wel heel sterk aan zijn voorganger doet denken. Maar goed, dat kan je over de nieuwste iPad natuurlijk ook zeggen… De hardware van de Roomplayer+ is grotendeels gelijk aan die van de originele Roomplayer. Grotendeels, maar niet helemaal. Het blijkt met name dat de rekencapaciteit van de Roomplayer+ zo ongeveer vertienvoudigd is ten opzichte van die van de Roomplayer. Acties waarbij de Roomplayer de limieten van zijn kunnen naderde, vormen voor de Roomplayer+ geen enkel probleem. Daardoor heeft het apparaat alvast enige rekenreserve op overschot om eventuele toekomstige ontwikkelingen te kunnen invullen. Het is natuurlijk prima dat de rekencapaciteit groter geworden is, maar feitelijk was de hardware kant van de originele Roomplayer sowieso al erg goed. Op softwarevlak viel er wel nog één en ander te verbeteren. En dat is precies wat Simple Audio gedaan heeft. Dat zeggen ze, tenminste. En dat geloven we ook wel, maar we willen het vooral toch zelf ervaren.
lees verder>>

Recensie Meridian Prime

Gepubliceerd op 28 november 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
Meridian Prime 1Bijna vijftienhonderd euro moet deze Prime hoofdtelefoonversterker van Meridian kosten. Niet minnetjes, dat. Zou hij dan zo uitzonderlijk goed zijn? Het Britse bedrijf uit Huntingdon begeeft zich de laatste jaren in nieuwe wateren. En dan hebben we het niet zozeer over nieuwe technologieën - op dat vlak is Meridian altijd al een voorloper geweest, niet alleen de laatste jaren - , maar wel over productcategorieën waar Meridian zich tot nu toe niet mee beziggehouden heeft
lees verder>>

Apple & Domotica

Gepubliceerd op 7 augustus 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
Apple4.jpgIedereen weet dat Apple de muziekwereld volledig op zijn kop gezet heeft. Maar de fabrikant uit Cupertino heeft ook nogal wat invloed op de home automation markt. Wat zijn de gevolgen daarvan? En hoe ziet de toekomst eruit?
lees verder>>

Hoe begin ik met multiroom?

Gepubliceerd op 12 juni 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
sonos lifestyleVroeger was de aankoop van een multiroom audio systeem een kostbare aangelegenheid die bijgevolg enkel weggelegd was voor de happy few. Intussen zijn de prijzen echter sterk gedemocratiseerd en is ook de technologie flink geëvolueerd. Zo zien we dat graag…
lees verder>>

Recensie: Sony MDR-HW700DS surroundhoofdtelefoon

Gepubliceerd op 11 juni 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
Sony MDR-HW700DSVakbeurzen en persberichten. Dat zijn de twee tools die we bij uitstek gebruiken om nieuwe producten te spotten. Persberichten klasseren we doorgaans in drie groepjes. Het eerste wordt – meestal wegens te slaapverwekkend - verticaal geklasseerd. Het tweede komt in het bakje ‘Als er de komende tijd niets interessanter boven water komt, dan moeten we hier misschien wel wat mee’. Het derde groepje gaat naar het bakje ‘Yes, dit is écht wel wat’. 
lees verder>>

Sfeerverslag High-end München (4)

Gepubliceerd op 20 mei 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
High-end Munchen 2014De High-end-beurs in München is nu achter de rug. In de voorbije drie sfeerverslagen kon je al de interessante innovaties van de beurs zien, hier is nog een allerlaatste lading. Misschien zit hier wel jouw toekomstige set bij?
lees verder>>

Sfeerverslag High-end München (3)

Gepubliceerd op 19 mei 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
High-end Munchen 2014Rondlopen op de High-end-beurs in München brengt elke audiofiel in extase, zoveel waanzinnig knappe audiospullen vallen er te bewonderen. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem, in deel drie van ons beeldverslag krijg je alweer hoogtepunten geserveerd.
lees verder>>

Sfeerverslag High-end München (2)

Gepubliceerd op 18 mei 2014
Auteur: Thomas van den Bossche
High-end MünchenMet meer dan 300 stands valt er aardig wat ontdekken op High-end München. Een eerste selectie van hoogtepunten kreeg je al geserveerd, hier is een tweede lading van niet te missen coole producten.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE