NIEUWS

Sfeerverslag High-end München (3)

Thomas van den Bossche | 19 mei 2014

Rondlopen op de High-end-beurs in München brengt elke audiofiel in extase, zoveel waanzinnig knappe audiospullen vallen er te bewonderen. Kon je er niet bij zijn? Geen probleem, in deel drie van ons beeldverslag krijg je alweer hoogtepunten geserveerd.

Wat we hier hebben: een complete desktopoplossing van Denon, genaamd Ceol Carino.. Gewoon een computer toevoegen en klaar. Het systeem omvat immers een USB DAC, een 2 x 25 watt versterker (klasse D) en twee desktopluidsprekers. Kost € 350.

Van deze nieuwe Denon hoofdtelefoon mochten we geen foto maken (zie het bordje rechts). Hebben we stiekem toch gedaan, maar onze flitser heeft er een zootje van gemaakt.

Dit is ‘m: de nieuwe instapluidspreker van TAD. Het prijspunt is nog niet bekend, maar het zou minder dan € 20.000 voor een paartje zijn. De laatste keren dat we de woorden ‘instapmodel’ en ‘€ 20.000’ in één zin gelezen hebben ging het over een niet onaardige BMW.

Hiermee is bewezen dat het nieuwe boek van Robert Harley wel degelijk een hoog koffietafelgehalte heeft. Hier op de stand van Kharma. Linksboven in de hoek staat een subwoofer van het nieuwe Butterfly systeem.

Geweldig materiaal, die versterkers van Devialet. Maar niet ongevoelig voor vingerafdrukken. En dus hadden ze extra personeel opgetrommeld om het zaakje spic & span te houden. Zonder gekheid: Devialet investeert ongeveer 80% van z’n inkomsten in engineering. Bijgevolg staan er enkele redelijk indrukwekkende ontwikkelingen aan te komen. We komen er uitgebreid op terug.

Hier al een voorproefje van het nieuwe luidspreker correctiesysteem van Devialet. Heeft niets te maken met alles wat je al kent en weet. Het resultaat schijnt zeer de moeite waarde te zijn, maar het werkt alleen voor luidsprekers die Devialet volledig opmeet. Tot nu toe is dat voor slechts 10 luidsprekers het geval. Maar er volgen er (veel) meer…

De Thales draaitafel. Mooi spul, maar de batterijvoeding (!) maakt het er allemaal niet praktischer op…

Focal komt met een soundbar/soundbase. Goed? Ongetwijfeld. Compact? Hmmm…. (Over die Focal Dimension lees je trouwens hier veel meer, want we waren er bij tijdens de exclusieve preview in Parijs)

Nog bij Focal: Het EASYA draadloos luidsprekersysteem. Moeten we maar eens testen, binnenkort.

Lees het vorige sfeerverslag hier!


EDITORS' CHOICE